Story Mory Cik Lala

Tuesday, April 9, 2013

Balik kejap, lepas tu datang balik

Doktor kata kalau tak hilang bengkak jugak kena buang la tonsil dia tu. owh man. Takutnya dengar. Kecik kecik nak kena operate. Ibu akan berusaha sedaya mungkin untuk surutkan bengkak adik tu. ibu tak sanggup adik kena operate. Insya Allah kan. Berkat usaha dan doa mudah mudahan sihat la adik hendaknya.

Note : doktor bagi greenlight balik rumah kejap. Hati ni berbolak balik antara nak balik ke tidak. Jemu dah duduk wad sebenarnya. Tapi at the same time kalau dah balik malas pulak nak datang hospital balik. Last sekali, ibu ambik keputusan untuk balik. Rindu dah kat rumah. Bawak adik ambik angin luar pulak. Tak de lah ayah nak ulang alik tengok adik.

Dalam rumah ni tak pernah lagi ada yang kena tonsil. Adik sorang je kena. Macam mana boleh kena entah la.

Kawan kawan doakan ye moga danial cepat sembuh.





15 comments:

  1. Kesiannya Ana... kakak tak sampai hatilah tengok anak-anak kecik sakit memanjang macam ini. Harap-harap jgn sampai kena operationlah..

    Banyakkan solat hajat Ana.. kakak doakan dari jauh

    ReplyDelete
  2. Moga adik cpt sembuh ya... anak buah saya pun ada tonsil gak tp xblh nk operate lagi sbb kena tggu umur 5thn br blh...tu yg skrg demam dia on and off jerk...

    ReplyDelete
  3. kusyuk tengok dia main.moga cepat sembuh yea.
    harap2 boleh elak lak pembedahan tu kan.

    ReplyDelete
  4. Dua orang anak kakcik dah buang tonsil. Selagi tak buang, mereka selalu demam. Bila tonsil tu bengkak ianya menyukarkan pernafasan mereka. Alhamdulillah, sekarng kedua-duanya dah ok. :)

    ReplyDelete
  5. alahaii siannya adik.. harap adik cepat sembuh takmo operate2 sian nati dia sakit ibu pun susah hati.. untie doa adik cepat sembuh ok..

    ReplyDelete
  6. in shaa Allah xde apa2.. ish jgn la smpai kena operate bagai nih...

    ReplyDelete
  7. operate? kalu itu yg terbaik, terpaksa jugak la..moga danial cepat sihat k!

    ReplyDelete
  8. ya allah...
    macam2 dugaan jadi ibu kan..
    semoga danial cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  9. balik kejap tu brapa lama?
    arini je ke? alahai kesian tgk dia
    sabar la cik ana, insha allah ok nt
    auntie doa adik cepat sembuh! buleh mkn ciket cepi
    :)

    ReplyDelete
  10. ibu..g cari minyak habatussawda..bagi adik mkn..sehari sesudu..in shaa allah...sembuh..tak perlu operate pun..

    ReplyDelete
  11. Semoga bengkak tu surut tapi KZ tak der petua nak surutkan bengkak tonsil ni..

    ReplyDelete
  12. semoga danial cepat sembuh...kalau operate tu kak...lepas tu doctor suruh makan aiskrim banyak2...kawan sekolah saya dulu pernah operate tonsil...saya sendiri bila demam paling takut tonsil...

    ReplyDelete
  13. Allah..kesiannyer. semoga Danial cepat sembuh yer..
    anak saya pun baru kena jugak..tp cepat surut..Alhamdullilah..

    ReplyDelete
  14. kecik2 dah kena sakit tonsil.. kesian kat dia.

    ReplyDelete
  15. ohh gambar ni msa bercuti sekejaplah ni...jangankan emak yg seronok Daniel tu pun suka nampaknya tu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.