Story Mory Cik Lala

Monday, August 3, 2015

Jamuan Aidilfitri 2015



Weekend lepas adalah weekend yang bizi dengan open house. Saya bukan lah peminat nak pergi open house. Apatah lagi mengenangkan jalan jem sana sini dan terpaksa berjam jam duduk dalam kereta. Tak pergi pun tak pe lah.

Tapi sabtu lepas ada Majlis Aidilfitri opis. Nak tak nak kena pegi la jugak. Kalau tak nanti tak dapat markah untuk appraisal pulak. Anak anak pun tak dapat duit raya. Rugi rugi.

Hari ahad semalam pun ada jamuan raya kat Shah Alam. Pegi la jugak sebab jamuan tu ada kena mengena dengan sedara mara. Bila lagi nak jumpa sedara mara kan.

Satu hari dapat attend satu jamuan raya cukup la. Tak mampu nak attend banyak banyak. Kat rumah pun banyak kerja yang menunggu.

Mood cuti lagi



Isnin hari lamau sedunia
Serba tak kena

Moh la baca doa murah rezeki ni
Mudah mudahan kita semua dimurahkan rezeki dan mendapat rezeki yang diberkati.

Wednesday, July 29, 2015

Jamuan Raya Tadika Danial



Brownies Oreo. 

First time order ni. Nampak macam sedap tapi tak tau la macam mana rasanya. Masa oder untuk Danial tak terpikir pulak nak order untuk rumah jugak. Rasa terkilan pulak sebab tak oder sama. Danial pun tak sempat nak rasa hari ni sebab banyak sangat makanan katanya.

Tuesday, July 28, 2015

Birthday celebration



Malam tadi celebrate kat Baskin Robin je. Kalau hari cuti buat jugak makan makan jemput ipar duai. Kalau hari keje ni memang tak sempat la. Plus hari ni ada meeting. Kena tido seawal yang mungkin. Anak anak pun nak sekolah.

Kek pun dah tak banyak pilihan. Kebanyakkan kek yang ada kek perisa mocha. Takut pulak tak kena dengan selera anak anak. Saya pilih kek perisa strawberi. Aiskrim strawberi. Memang keknya padat dengan aiskrim sampai nak potong pun susah.

Untuk korang kalau nak makan kek kat Baskin Robin tu, sila la bawa pinggan sendiri sebab plate memang tak disediakan. Yang ada cup kecik aje. Susah nak isi kek dalam cup kecik macam tu. 

Tapi kek aiskrim Baskin Robin memang terbaik. Rupa je tak cantik cam kek biasa. Len kali kena oder awal awal kau nak makan kek kat sini.

Monday, July 27, 2015

Selamat Hari Lahir



Hari ni ulangtahun kelahiran suami saya yang ke 41. Selamat panjang umo, murah rezeki dan sihat selalu. Semoga jodoh kita berkekalan hingga ke jannah.