Story Mory Cik Lala

Tuesday, September 30, 2014

Tawar hati nak keja

Tak tau nak cakap perasaan ni macam mana
Marah geram kecik hati dan macam macam lagi
Cam dah tawar hati nak keja
Kepot betul orang orang kat opis tu
Depan kita bukan main baik lagi
Tapi belakang dok mengata
Berlakon je baik tu
Adat jadi orang bawahan kan
Salah orang bawahan nampak belaka
Salah orang atasan pejam mata saja
Semuanya betul belaka
Yang tak tahannya bizi body la sangat
Makin lama keje makin menyampah pulak
Bukan menyampah dengan keja
Tapi menyampah dengan perangai manusia yang hipokrit

Thursday, September 25, 2014

Selamat tinggal iphone


Rasa cam tak beli kot iphone 6 ni. Mahal sangat. Dengar kabarnya harga mencecah RM3000 lebih. Rasa cam sayang duit je beli fon mahal mahal. Cukup lah dengan iphone 5 yang ada walaupun dah 2 tahun guna. Lagipun screen iphone kecik. Mata yang rabun ni bertambah rabun kalau tengok atas screen kecik kecik ni.

Monday, September 22, 2014

Parking


Untung la sape yang dapat parking kat office. Kat office ai ni jangan harap la nak dapat parking. Parking yang ada pun limited. Dah la parking limited. Jem pulak pagi petang. Apa nak buat. Demi mencari sesuap nasi.

Tak sah kalau tak mencecah ratusan



Semalam adalah hari bosan sedunia kut. Dah tak de apa nak buat petang semalam pi la basuh kete. Terpaksa basuh kete jugak petang tu walaupun cuaca mendung hari ini sebab habuk habuk biskut penuh dalam kete. Kalau tak cuci alamat penuh lipas la nanti.

Lepas basuh kete tu mood merajinkan diri ke giant. Konon nak beli fruit cocktail ayam brand yang ada promosi tu. Tapi bukan setakat fruit cocktail. Penuh jugak satu troli mak shopping dik. Dengan eskem goreng la. Nugget la. Ayam madu popcorn la. Milo kotak la. Roti paratha la dan macam macam lagi la. Ayam madu popcorn tu wajib beli setiap minggu sebab si Danial tu hari hari bawak bekal tu je ke Tadika. Dah berapa bulan asik bawak bekal tu je hari hari. Asalkan dia nak makan sudah kan.

Harga total barang barang ni sume rm200 tau. Terbeliak jugak bijik mata mak nak bayor.  Tu la kata. Kalau pi giant ni kalau tak mencecah ratus ratus bukan giant lah namanya. Kalau pi NSK tu satu troli kadang tak mencecah pun rm100. 

Tak suka jugak nak pi giant ni tapi tu je yang dekat dengan rumah dan sume barang ada kat situ. So sekali arung je pegi kat satu tempat dan macam macam boleh dapat. Malas nak singgah sana sini.

Ibadah Qurban 2014


Ada sape sape yang plan nak buat ibadah qurban ke tahun ni. Jom la buat dengan EZ Qurban. Mudah dan murah. Boleh buat bayaran secara online dan isi form online. Kalau tak boleh isi form online faks aje slip bayaran tu ke opis EZ Qurban. Nanti EZ Qurban tu akan keluarkan resit dan sijil penyertaan qurban tu. Tapi sijil tu tak la sampai dua tiga hari. Ambik masa la jugak.

Dah berapa tahun saya buat qurban dengan EZ Qurban ni. Memang senang sangat. Kalau nak tau berapa bayaran untuk qurban ni boleh tengok kat website EZ Qurban. Bukan setakat boleh buat qurban, kepada yang baru dapat baby, nak buat aqiqah sekali pun boleh. Jom ramai ramai kita buat qurban tahun ni. Kumpul saham akhirat.

Untuk maklumat lanjut sila layari
www.ezqurban.org