Story Mory Cik Lala

Saturday, October 11, 2014

Bila mood rajin datang


Akhirnya tercapai jugak hajat nak buat german cookies ni. Dah lama nak try buat tapi kemalasan melanda. Hari ni pagi pagi dah pegi bakeri cari tepung kentang dengan gula icing. Nasib bakeri buka pagi pagi. Petang lepas masak terus buat projek german cookies ni. 

Note :

Kawan saya cakap biskut ni lagi sedap dari samprit. Saje je saya guna acuan samprit tu sebab tu je yang ada. Kalau korang nak try google je resepi german cookies. Senang sangat nak buat dia. Saya plan nak buat biskut ni lagi since gula icing ada banyak lagi. Sape nak join jom...

Tuesday, October 7, 2014

Kek Leleh home made


Nak makan kek leleh ni dari minggu lepas lagi. Tapi disebabkan minggu lepas tiap tiap petang hujan makanya tak sempat nak singgah bakeri beli krim cheese.

Hari Ahad petang raya tu terjah NSK selayang semata mata nak cari krim cheese pun tak de jugak. Singgah giant bintang selayang pun tak de jugak. Akhirnya singgah giant Batu Caves ada krim cheese tapi yang saiz besar. Nak pakai saiz kecik aje. So tak jadi beli sebab besar sangat.

Semalam pagi pagi gigih pegi bakeri. Nasib bakeri dah buka. Dapat la buat kek leleh ni. Nak senang beli je kek tu. Pastu buat topping sendiri. Sedap.

Note :

Ada yang cuti lagi ke. Syoknya cuti. Terpaksa datang keje walaupun mood masih nak cuti kan. Nak ambik cuti pun cuti dah takde. Simpan untuk perkara yang lebih perlu kan.

Tuesday, September 30, 2014

Tawar hati nak keja

Tak tau nak cakap perasaan ni macam mana
Marah geram kecik hati dan macam macam lagi
Cam dah tawar hati nak keja
Kepot betul orang orang kat opis tu
Depan kita bukan main baik lagi
Tapi belakang dok mengata
Berlakon je baik tu
Adat jadi orang bawahan kan
Salah orang bawahan nampak belaka
Salah orang atasan pejam mata saja
Semuanya betul belaka
Yang tak tahannya bizi body la sangat
Makin lama keje makin menyampah pulak
Bukan menyampah dengan keja
Tapi menyampah dengan perangai manusia yang hipokrit

Thursday, September 25, 2014

Selamat tinggal iphone


Rasa cam tak beli kot iphone 6 ni. Mahal sangat. Dengar kabarnya harga mencecah RM3000 lebih. Rasa cam sayang duit je beli fon mahal mahal. Cukup lah dengan iphone 5 yang ada walaupun dah 2 tahun guna. Lagipun screen iphone kecik. Mata yang rabun ni bertambah rabun kalau tengok atas screen kecik kecik ni.

Monday, September 22, 2014

Parking


Untung la sape yang dapat parking kat office. Kat office ai ni jangan harap la nak dapat parking. Parking yang ada pun limited. Dah la parking limited. Jem pulak pagi petang. Apa nak buat. Demi mencari sesuap nasi.