Story Mory Cik Lala

Sunday, April 16, 2017

Green Tea Latte Boh



Dah jadi trend dan gian pulak minum green tea ni. 
Nasib baik boh ada buat yang sachet ni. 
Tapi agak mahal la jugak. 
Satu bungkus ni ada 12 stick dengan harga RM15. 
Anak anak saya suka sangat dengan green tea ni. 
Kalau lalu kat Secret Recipe, Starbucks atau McD mesti ketagih nak green tea ni. 
Tak sah kalau tak beli.

Saturday, February 18, 2017

Shopping di Ho Chi Minh


Terbeli dengan harga RM20 satu. Mula dia letak 150,000 Dong. 
Boleh pulak saya pi tawar 100,000 Dong je. 
Patutnya mintak 50,000 Dong aje kan. Nyesal pulak beli.


Beg dompet manik. Ada 6 keping. Harga saya beli RM60. 
Mahal tak?
  

Sutera Vietnam. Harga RM65 sepasang


Sutera Vietnam


Beg Telekung. Harga RM40. 


Tak banyak sangat pun beli barang kat sana sebab takut kena rampas dengan Kastam kat Malaysia. Masa balik tu ada jugak orang belakang yang Kastam dok soal selidik. Nasib baik kami tak kena. Macam macam orang kastam tu interview. Tshirt dan kain yang kami beli semuanya kami buang label dan plastik. Alhamdulillah semuanya selamat.