Story Mory Cik Lala

Friday, October 31, 2014

Maksud surah Al Fatihah

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani.

Segala puji bg Allah
Tuhan semesta alam
Maha pemurah, lagi maha penyayang
Yang menguasai hari pembalasan
Hanya kepada mu .. Ya Allah
Kami menyembahmu
Hanya kepada mu, kami pohon pertolongan
Tunjukilah kami jalan yang lurus yaitu jalan orang-orang yang Kau kurniakan nikmat kepada mereka
Bukan jalan mereka yang dimurkai
Dan bukan pula jalan mereka yang sesat

Note :
Danial suka nyanyi lagu ni sampai mak dia pun dh terikut ikut. Ni baru namanya mak berguru dengan anak. Danial jugak pesan kalau ibu takut ibu kena selalu zikir. Adik pun baca zikir kalau adik takut.
Ni lah hasil selama dia belajar kat Tadika Little Caliph. Semalam dia cakap dia suka pegi sekolah sebab kat sekolah ada kawan dan boleh buat handcraft. Kat rumah bocan cebab ibu keje.

Tuesday, October 28, 2014

Kek RV yang sedap




Kalau pergi Jusco wajib beli ni 2 atau 3. Kek yang lain tu tak mengancam sangat tapi yang ni betul betul terliur dibuatnya. Korang try la. Sedap tau.

Dah dapat meja kecik idaman


Pukul 9 dah gerak pegi Ikea. Sampai kat sana seawal pukul 10 dah ramai orang. Ingat kami la customer pertama. Sampai Ikea rembat apa yang patut pastu terus bayar. Takde jalan jalan dah. 

Mood lega bila dah dapat apa yang nak. Rembat 3 sekali gus. Lagi pun murah saje. Balik rumah pasang satu meja dulu. Lagi 2 meja tu simpan. Bila perlu baru pasang. Meja ni boleh jadi meja kopi jugak sebab ianya ringan. Dan yang paling penting sekali boleh buat letak makanan kalau ada jamuan. Kat rumah tu hanya ada meja makan saja. Bila ada makan makan makanan tu sampai tak muat nak letak atas meja makan tu.

Thursday, October 23, 2014

Happy birthday mak


22 Oktober 1952 - 22 Oktober 2014

Happy Birthday mak. Moga panjang umo, murah rezeki, sihat tubuh badan dan di dalam peliharaan Allah selalu. Terima kasih sebab menjaga saya dan anak anak selama ni. Sememangnya jasa mak tak dapat kami balas.

Semalam sempat celebrate kecil kecilan tapi lupa pulak nak ambik gambar kek. Sedih sedih. Tak de kenangan untuk tahun ni.

Batik Jawa atau Batik Lepas


Salam kawan kawan. Nak tanya. Sape kat sini orang Terengganu. Kain Batik Jawa atau Kain Batik lepas ni memang banyak kat Terengganu aje ke.  Ada jugak yang kata kain ni banyak kat Langkawi. 

Kalau ada sape sape kat sini orang Terengganu harap dapat contact saya di email
rohana.athmad@gmail.com ye.

Terima kasih.