Story Mory Cik Lala

Wednesday, April 23, 2014

Ahli CNI

Ada tak sape sape ahli CNI kat sini. Saya nak beli balm fire sense tu. Tapi saya bukan ahli. Kalau beli dengan harga ahli dapat murah kan.

Kepala ting tong

Hari ni tak nak lunch. Nak lepak lepak je dalam surau sambil sambil blogwalking. Pagi tadi pukul 10.40 pagi lepas habis meeting terus belasah mee goreng. Lapar giler siut walaupun dalam meeting tu ada makanan tapi dapat makan kat meja sendiri lagi sedap. Tak payah nak control control.

Kepala tengah ting tong mengadap pc. Rasa cam nak terkeluar biji mata dah. Nak buat minit mesyuarat pengarah. Mesyuarat tu dah seminggu yang lalu. Baru hari ni nak mengarang ayat. Aduh jenuh. Jom tolong.

Monday, April 21, 2014

Lukis batik

Kalau anak anak korang mintak tolong lukis kan batik, korang tolong tak? Nabila suruh saya lukiskan batik untuk subjek seni lukis. Tapi saya suruh dia lukis sendiri. Dia kata lukisan dia tak cantik. Memang la tak cantik mula mula. Tapi kalau dah selalu praktis lukisan tu akan jadi cantik la.

Nabila ni memang suka suruh saya tolong dia dalam segala benda. Tapi selalunya saya akan suruh dia buat sendiri sebab saya nak dia berusaha buat sesuatu tu sendiri. Kalau kita asyik tolong dia sampai bila nak maju kan. Tapi kalau yang anak lelaki ni memang la tak boleh kalau tak tolong. Kalau kita tak buat memang tak buat la jawapnya. Dia buat noheng je. Takde kesungguhan.


Wednesday, April 16, 2014

Semalam punya cerita

Kisah semalam yang kena naik tangga dari ground floor ke tingkat 13. Mak ai. Cam nak tercabut kepala lutut dan nyawa bagai. Ni semua gara gara lif rosak pagi pagi buta. Dah cun sampai before opis hour. Tup tup tengok ramai member opis melepak kat bawah. Ingatkan kebakaran ke apa.

Dah la semalam ada meeting Pengarah. Tak semena mena kena escort Tan Sri panjat tangga ke tingkat 13 tu. Dia rileks je. Kita yang termengah mengah. Dalam hati Tan Sri pi la jalan dulu. Tapi jangan harap la. Selagi kita tak panjat tangga tu dia pun duduk situ jugak. DAh la bawa banyak barang. Dengan jajannya dengan jeruknya dengan handbegnya. Siap Tan Sri tu pulak yang offer diri nak bawa beg saya tu. Owh tidak.

Sampai je kat tingkat 13 tu tengok bos tengah tunggu Tan Sri. Saya terus blah masuk opis. Tak larat dah nak cakap apa apa. Sampai je tempat duduk rasa nak pitam. Nasib baik ada kipas yang comel yang boleh pasang through komputer tu. Baru la lega. Sampai ke hari ni lenguh kaki tu masih terasa. Maklum la orang jarang exercise.

Tuesday, April 15, 2014

Shopping buah tangan

Nak beli tapi tak de saiz untuk saya.


Rasanya ikan bilis kat sini agak mahal dari kat pasar kat rumah saya. 
Kalau kat tempat saya 100gm baru RM4.50.
Kat sana RM5.00. Atau mungkin jenis ikan bilis tak sama. 
Wallahualam.

Suka sangat dengan sotong bergula yang kaler merah tu. 
Kalau mengadap tu satu balang pun boleh habis tau.




Kat sini la tempat kami memborong buah tangan. Ownernya Melayu.
BAnyak jugak dia bagi diskaun.



Lepas balik dari Pangkor sempat lagi singgah shopping buah tangan untuk keluarga dan kawan kawan. Kedai ni pun terletak berdekatan dengan hotel kami. Harganya agak berpatutan. Sampai penuh kete Encik hubby shopping. Dengan ikan bilisnya, sotong gula, satay ikan, ikan masin, udang kering dan lain lain. Pendek kata lain kali kalau datang sini kena bawak lori kut baru muat.
(Via blogger samsung)