Story Mory Cik Lala

Thursday, June 13, 2019

Majlis Khatam Quran




Ntah kenapa saya tak boleh nak komen kat blog kawan kawan. Dah taip try publish banyak kali tapi tak appear jugak. Ada cara tak nak atasi masalah ni. Rindu nak komen kat blog korang semua.

Ni gambar hari Jumaat sebelum raya hari tu. Bersungguh sungguh  saya cari jubah dan tudung putih sebab selalunya ada jubah dan tudung hitam je. Nasib baik jumpa dan muat saiz. 


Friday, May 17, 2019

Kurma paling sedap

Rasanya  kurma paling sedap yang pernah ai oll rasa. Rasa dia tak tau nak habaq cam mana. kena rasa sendiri. Sejak makan kurma ni ai oll tak masuk dah kurma lain. Setiap tahun wajib beli yang ni aje. Kalau beli online mahal bebenor. Nak murah kena pegi borong kat YUTA.

Periuk SHOGUN


Ya Allah suka sangat dengan periuk ni. Sebenarnya suka yang kecik tu aje. Tapi memang la tak de jual kalau yang kecik tu aje. Makanya kena la beli set yang 2 pieces. Harganya RM199.00. Cukup la kalau setakat nak masak sikit sikit aje kan. Lagi pun sesuai sangat untuk goreng ayam.

Hari tu kat Go Shop ada promosi. Kalau beli set yang ni hanya RM399.00 rasanya. Siap ada free hadiah lagi. Tapi sebab ai oll tak suka nak beli periuk banyak banyak so ai oll tak beli la. Cukup la dapat yang kecik tu aje. Tu pun ai oll dah beli 2 set hokey. Beli periuk banyak banyak pun tak masak nak buat apa kan kan kan.

Saturday, March 23, 2019

Perth 22 Nov - 2 Dec 2018


Seronok pergi Perth. Kat sana pukul 4 pagi dah macam pukul 7 kat sini. Kat sana pukul 6 pagi aku dah tung tang tung tang kat dapur buat sarapan. Kedai kat perth bukak pukul 10 pagi dan tutup jam 5.30 petang. Malam memang sunyi sepi kat sana. Makan kat luar hanya waktu lunch sahaja. Breakfast dan makan malam sumenya kat rumah. Nasib la kat sana senang nak dapat barang basahan.




















Hong Kong 19-23 Jan 2019

First time travel sendiri tanpa travel ejen. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Sebelum sampai sana tak tido malam dibuatnya. Hong kong ni best sebab public transport dia senang dan banyak. Masa kat sana kami hanya naik MTR ke sana ke sini. Naik Tram pun best jugak. Kebetulan hotel yang kami duduk berdekatan dengan stesen MTR. 

Itenari kami semasa di Hong Kong

First day - lepak kat hotel je sebab sampai hotel jam 4 petang. Malam tu kami Makan di kedai Warung Malang iaitu sejenis masakan Indonesia. Makanan di sini sedap tetapi agak mahal. Total kami kena bayar sekitar HKD600 padahal kami hanya makan nasi lemak sahaja.

Hari kedua - Jalan jalan ke Ladies market dan snicker street. Ladies market macam pasar malam sahaja manakala snicker street banyak kedai kedai kasut. Lenguh kaki la jugak menapak kat situ. 

Hari ke tiga - Jalan jalan ke Disneyland. Rasa tak cukup masa pegi sini. Walaupun bukan cuti sekolah tapi penuh sesak jugak tempat ni.

Hari ke empat - Jalan jalan ke The Peak Tram, Madame Tussaud dan Skyterrace. Nasib baik la beli tiket melalui klook. Kalau tak kena beratur panjang. Mungkin sampai petang baru boleh naik ke atas.

Hari kelima - pukul 10 kami dah bergerak ke airport walaupun flight kami pukul 2 petang. Airport Hong kong ni tersangatlah besar. Nak naik flight pun kena naik tren dulu untuk ke terminal.