Sunday, January 19, 2020

Dah lama tak baking


Tepung kek ni aku beli yang ready made je. Tinggal bubuh telur dan butter aje then  kacau sebati. Dah tu masukkan dalam oven je. Tunggu sampai masak then dah  boleh makan. 

Tapi ni anak buah aku yang buat sebab makciknya malas nak buat. Tepung tu dah lama beli. Sebelum expired elok la digunakan sebaiknya. 


Cheese kek ni pulak anak aku yang request. Pun anak buah aku jugak yang buat. Bahan bahan tu aku yang belikan. Ntah angin kemalasan apa yang hinggap kat badan ni pun tak tau la.

Tapi

...............................

tapi

...............................

tapi

Kek kek ni sume buat kat rumah aku tau. Aku cuma tolong sikit sikit je. Yang lain sume anak buah aku buatkan. Ha ha ha 

Anakanda warded 14 - 17 Jan 2020


Anakanda warded kat Hospital Columbia Asia Setapak (CAH) dari 14 hingga 17 Januari 2020 yang lepas. Puncanya sakit dada je. Sebelum ni pun pernah jugak sakit dada. Tapi pagi selasa 14hb tu sakit sangat katanya. Terus kami ke bahagian emergency CAH. Doktor emergency pulak hantar ke pakar CAH.

Doktor recommend untuk warded sebab bila warded boleh cek detail semua benda. Lagi pun boleh cover by Insurance yang selama ni dok bayar free aje. Sesekali guna la kan. Pukul 12 tengah malam baru anak dapat masuk wad. Nasib baik dapat single room. Selesa la sikit. Lepas hantar dia cek in aku pun balik rumah. Anak dah besar kan. Lagi pun aku nak uruskan 2 orang lagi yang sekolah tu esoknya. Tapi lepas hantar ke sekolah pagi tu aku terus la shoot ke hospital pulak. Aku dok ulang alik pagi pagi ke hospital tu setiap hari.

Lepas buat ujian darah, ecg, x ray dan ct scan alhamdulillah semuanya normal. Doktor kata boleh buat aktiviti seperti biasa. Lega aku dengar bila doktor cakap semuanya normal. Sebelum tu dup dap dup dap la jugak. Risau weh kalau anak sakit. Dah la aku ni anak 3 je.

Makanya 17hb tu anak aku boleh la discaj dah. Tapi azabnya bila menunggu urusan insurance settle. Depe dok email mengemail dengan pihak hospital sampai la kami dapat balik jam 9.30 malam. Tu pun tak settle lagi. Hospital bagi balik dulu. Jemu sungguh menunggu. Tapi apa apa pun anak aku sihat dan bil pun dah settle pada 18hb tu. Syukur alhamdulillah.  

Sunday, December 29, 2019

Manggo Cheese Cake yang sedap











Gigih drive ke kuantan semata mata nak makan kek manggo cheese yang femes ni. Kalau korang nak try boleh google KULA KEK yang terletak di Kuantan, Pahang. 

Kula Kek
96, Jalan Besar 
25000 Kuantan, Pahang

Tuesday, December 10, 2019

TARIKH KERAMAT 9 DISEMBER


Malam tadi dapat benda ni sempena birthday saya.
Thank you en husband for the wonderful birthday present.
Thank you so much. Simpan gambar kat sini untuk memori.