Story Mory Cik Lala

Thursday, March 3, 2016

Jam kat opis



Sape yang ada jam meja kat opis kita geng. Senang nak tengok kan. Time rehat, time masuk keja, time balik dan macam macam lagi.

Yang belah kiri tu jam kat rumah sebenarnya. Hari tu hilang. Cari punya cari jumpa atas bumbung almari pakaian anak. Lama jugak dia menghilangkan diri. Tak nak hilang lagi makanya saya bawak datang opis.

Yang satu lagi tu jam dapat free masa beli telefon Nokia tahun 2010. Tahan kan. Sayang kat jam Nokia tu sebab ada date bagai. Lagi pun ada lampu kaler hijau. Cam susah je nak jumpa. 

Thursday, February 25, 2016

Nampak macam



Nampak macam kena letak rak kasut kat bawah meja nih. Kasut datang keje lain. Kasut masuk meeting lain. Kasut kat opis lain. Kasut jalan jalan lain. Slipar jepun untuk angkat wuduk pun ada. Tapi tak ada dalam gambar pulak. Hah 5 pasang kasut wey kat opis ni. Korang hado??

Wednesday, February 17, 2016

"Nak simpan duit nak pegi Mekah" - Danial



Danial adalah satu satunya anak yang suka menabung. Dia x berjimat cermat jugak orangnya. Tapi kalau ada orang bagi duit cepat cepat dia masukkan dalam tabung. Bila dah banyak dia suruh saya simpan kat bank. Setakat ni saya dah daftar haji untuk semua anak anak saya. Danial kata nak simpan duit untuk pi Mekah. Alahai Danial. So sweet. 

Psst. Adik doa la supaya ibu dan ayah murah rezeki. Nanti ibu dan ayah boleh sponsor adik pi Mekah free je. Dia kata Mekah tu adalah tempat yang paling best. Mana dia belajar entah la. Maybe masa kat little caliph kot. Sebab masa kat situ ada belajar cara cara mengerjakan haji. Comey kan anak anak punya impian. Insya Allah. Kalau niat baik mesti Allah permudahkan.

Tuesday, February 16, 2016

Pulau Payar yang best





Memang best la snorkeling kat Pulau Payar ni. Time kita mandi berenang renang ikan ni di sekeliling kita. Baby shark pun ada. Eii geram betul. Rasa nak sauk je ikan ikan tu semua bawak balik.

Lokasi : Pulau Payar Langkawi
Tarikh : 22 January 2016.

Tuesday, January 19, 2016

Tv portable baru



Hari tu dah ada tv portable philips yang kecik tu tapi dah rosak. Lepas tu beli yang saiz sederhana. Tapi Danial kata kakak ambik dan tak bagi dia guna. Baru baru ni ayahnya beli tv portable yang saiz besar laptop tu. Senang nak tengok cd. Lagipun boleh usung ke hulu ke hilir.

Danial ni memang suka tengok cd. Kat rumah cd sampai la dalam kete pun tengok cd jugak. Semalam pegi pasar malam pun dia sebuk nak beli cd. Padahal minggu lepas dah beli cd macam macam. Tak larat tau nak tunggu dia pilih cd tu. Punya la lama. Haih la budak ni sorang.

Dengan adanya tv bergerak ni sampai tido pun dia usung tv ni atas katil. Danial Danial.