Story Mory Cik Lala

Tuesday, September 1, 2015

Waduh waduh



Tak senang duduk la minggu ni. Dah la baru balik dari family day. Nak cuti pun sayang sebab annual leave dah tak banyak. Ada 9 hari je lagi. 25 september ni nak cuti lagi. Bulan 11 ni kezen nak bertunang pun nak cuti lagi. Danial nak masuk darjah satu nanti pun nak cuti gak lagi.

Mesej kat atas tu saje je wat i stress tau. Dah la tak cukup staff ni. Terpaksa buat keje sendiri dan cover keje orang lain jugak. Stress mental dan fizikal tau.

Sunday, August 30, 2015

Cuti cuti merdeka









Di Hotel Legend





Di Hotel Impiana

Hari Jumaat cek in kat Legend Hotel Cherating. Hari Sabtu cek in kat Impiana Hotel Cherating pulak. Harga untuk satu malam kat Hotel Legend tu ialah RM578.00 untuk satu malam manakala Hotel Impiana RM480 satu malam.

Dari segi makanan sedap lagi makanan kat Hotel Legend kalau dibandingkan dengan Hotel Impiana. Bilik kat Impiana pun lebih selesa berbanding dengan bilik kat Hotel Legend walaupun Hotel Impiana tu agak buruk. kami bernasib baik dapat 2 bilik yang attach together. Siap ada ruang tamu dan meja makan sekali. Dah macam kat rumah pulak. Anak anak pun dah syok dok sana  sampai tak nak balik. Ish. 

Tapi kolam mandi kat Hotel Legend super duper best. Kolamnya besar dan banyak. Kolam budak budak luas sangat. Boleh mandi puas puas. Tapi kolam kat Hotel Impiana kecik dan sempit. Kalau ramai budak budak yang mandi dah sesak.

Wednesday, August 26, 2015

Salah beli. Terbantut selera.



Dah banyak kali zafran request nak makan tuna cili ni. Hari tu dia makan masa ustaz sekolah agama bagi. Sedap agaknya kot. Sebab tu la teringin nak makan lagi.

Yang mak ni pun lepas balik keje petang semalam gigih la pi giant nak beli tuna ni. Tak tau nak pilih yang mana satu. Zafran kata dia nak tuna cili. Saya pun ambik la yang ni.

Bila balik rumah sapu atas roti mak ai. Pedas tak hengat. Mungkin sebab dia letak cili api kot kat dalam tu. Terus terbantut selera. 

To ayam brand. Lain kali jangan la buat pedas sangat. Kesian budak budak tak boleh nak makan.

Tuesday, August 25, 2015

My ambition is



Tulisan kat atas tu adalah tulisan Danial. Memang cita cita dia nak jadi ustaz katanya. Dia kata bila dah besar nanti dia nak buat rumah ada balkoni ada kolam dan ada bilik wayang. He he he. Rumah ustaz ada bilik wayang. Boleh ke ibu?


Sunday, August 16, 2015

Nasi ayam o nasi ayam





Dah lama plan nak buat nasi ayam ni tapi terpaksa pospone atas sebab sebab tertentu. Lagi pun open house dah habis. Boleh la try macam macam resepi lepas ni.

Gigih bangun pagi hari ni semata mata nak masak nasi ayam. Prepare untuk sarapan merangkap makan tengah hari sekali. 

Cuma satu nak tanya korang yang pakar masak nasi ayam ni. Ayam goreng yang kilat tu nak bubuh apa ye.