Story Mory Cik Lala

Monday, July 29, 2019

Ada macam kembar tak


Kat opis orang selalu konpius. Mana satu Rohana mana satu Azlin. 
Selalu tertukar. Ada macam rupa kembar ke.

Friday, July 26, 2019

Model of the year


Ni masa kena tinggal. Mak pi Terengganu. Selalunya hantar dia boarding. Tapi sebab kakak tak ikut, so tinggalkan dia untuk kawankan kakak. Tengok la gaya posing tu. Geram

Sebusuk busuk tong sampah

Yearly vaksin




Esok nak pi ambik vaksin tahunan. Mak yang cuak. 
Moga moga oyen sihat dan baik baik aje. 

Ni teman setia mak. Mak tido dia pun tido. Mak buat keje ke atau solat dia landing la atas tempat dia tu. Kalau mak bangun je bolat bijik mata tu tengok mak pi mana. Busy body betul la oyen ni.

Tuesday, July 23, 2019

Nak rumah cantik macam ni


 


Bila la nak dapat rumah yang secantik macam ni. Tak dapat banglo pun tak pe la sebab harga tanah kat KL ni sangat la mahal. Tak mampu nak beli tanah yang ratusan ribu ribu lemon tu. Dapat rumah teres cam ni pun design cantik cantik dah memadai. Ameen.

Masak untuk anakanda



Masak untuk anakanda. Kebiasaannya balik sekolah ada je kawan yang dia bawak. Tapi hari ni bila mak dia  masak tak balik pulak dia. Ada latihan kawad petang ni kat sekolah katanya. So sapa nak makan lauk banyak banyak tu.

Kat rumah ni masak satu mangkuk pun kadang tak habis kadang tak cukup. Tengok keadaan. Tapi yang pastinya tengah hari menu lain, malam menu lain pulak. Anak anak tak makan lauk yang sama. Oleh itu nampak tak kebizian mak memasak kat situ. 

Friday, July 5, 2019

Nama saya Riki



Nama tu encik suami yang beri. Ntah hapa hapa nama tu. Saya nak letak nama dia Hannan. Terpengaruh dengan citer setelah terlafaznya Akad tu. Sedap pulak nama Hannan tu. Nak letak nama anak dah tak de baby lagi.

Ni anak bawak balik dari sekolah. Katanya budak ni tak de mak dan dia tido dalam tayar kete. Bimbang pulak kalau kena langgar nanti. Meletop perut muncit dia tu nanti.

Budak ni pandai bawak diri. Pandai bersihkan bulu sendiri dan pandai membuang dalam bekas dia. Senang jugak la nak jaga. Hari hari makan ayam rebus dengan susu. Semoga membesar dengan sihat ye sayang.

Thursday, June 27, 2019

CT Oyen pi school


Oyen pi school ambik abang balik sekolah

Barang Siapa


Good Luck u olls....

Setia



Setia betul anak mak sorang nih. Kalau mak buat keje, tercongok lah dia kat tepi meja mak nih. Kalau mak masuk bilik barulah dia masuk bilik. Ni dah berapa kali tukar posisi. Agaknya dalam hati bila la mak nak masuk bilik nih.

Gambar raya 2019 kami


Anak anak dan anak anak buah


Dengan ipar duai. Yang tengah pakai tudung hitam tu ialah MIL.


Ipar duai perempuan. Tak cukup sorang sebab tak balik kampung.


Cantik tak kaler tema kami. Anak dara merungut sebab susah nak cari baju katanya. Tu la, mak suruh beli kain dan tempah tak nak. Nak beli yang ready made jugak. Memang la payah nak carik. Tu la ragam anak anak zaman sekarang. Pening mak nak layan.

Seperti biasa setiap tahun kami beraya di Batu Caves sahaja. Lepas raya je balik rumah ketiduran kepenatan. No open open house sampai lah habis raya sebab tak minat nak mengadap jem sana sini. Masak dan makan di rumah lebih selesa.

Wednesday, June 26, 2019

Guard rumah kami


Kami ada 3 ekor guard. Sekor mak guard. Dua lagi pak guard. 
Best agaknya lepak kat situ.

Ceramah Ramadan








Alhamdulillah diberi rezeki untuk dengar ceramah sempena Nuzul Al-Quran dari Ustaz Mohamad Taha Hassan di Al-Baghdadi Taman Sri Gombak dan Surau di Keramat Hujung, Ampang

Kesukaan ku - Tupperware


Oder set ni sebab nak bagi jiran sebelah rumah. Masa raya hari tu macam macam dia bagi. Air tin sampai 1 katon. Biskut la, coklat la, kek la bagai. Kek tu siap bagi dalam bekas yang buat kek tu. Masih panas lagi fresh from oven. Takkan la aku nak pulangkan bekas kek kosong je. Malu la kan. So beli la tupperware ni sebab jiran aku ni peminat tupperware. Tapi malangnya tupperware yang aku oder ni dapat lambat. Bekas kek tu dia dah ambik dulu. So sekarang ni nak bagi ke tak tupperware ni kat dia??

Tuesday, June 25, 2019

Ciko dah hilang


Sedihnya mak. Budak yang belah kanan tu dah seminggu tak balik rumah. Ntah ke mana peginya. Hari hari mak sebut nama dia panggil balik. Tapi tak muncul jugak. 

Ciko, awak pergi mana. Awak merajuk dengan mak ke. Mak doakan awak selamat ye sayang walau di mana awak berada. Kalau dapat tuan baru, semoga tuan baru awak tu jaga awak dengan baik dan sayang awak sepenuh hati. Kalau rasa nak bali rumah mak, balik la bila bila masa pun sayang. Mak setiap hari tunggu awak.

Periuk warna warni


Korang suka tak periuk macam ni. Kalau saya dapat periuk macam ni buat hiasan aje la. Harga boleh tahan mahal. Tapi kalau dah beli untuk disimpan baik tak payah beli kan. Zaman sekarang ni periuk dah macam macam. Bukan baju je ada fesyen. Periuk pun ada fesyen.

Dah kenapa semenjak dua menjak ni gila periuk la pulak. Tapi bila masak kat rumah periuk cap buaya jugak yang diguna pakai. Saje je cuci cuci mata.

Thursday, June 13, 2019

Majlis Khatam Quran




Ntah kenapa saya tak boleh nak komen kat blog kawan kawan. Dah taip try publish banyak kali tapi tak appear jugak. Ada cara tak nak atasi masalah ni. Rindu nak komen kat blog korang semua.

Ni gambar hari Jumaat sebelum raya hari tu. Bersungguh sungguh  saya cari jubah dan tudung putih sebab selalunya ada jubah dan tudung hitam je. Nasib baik jumpa dan muat saiz. 


Friday, May 17, 2019

Kurma paling sedap

Rasanya  kurma paling sedap yang pernah ai oll rasa. Rasa dia tak tau nak habaq cam mana. kena rasa sendiri. Sejak makan kurma ni ai oll tak masuk dah kurma lain. Setiap tahun wajib beli yang ni aje. Kalau beli online mahal bebenor. Nak murah kena pegi borong kat YUTA.

Periuk SHOGUN


Ya Allah suka sangat dengan periuk ni. Sebenarnya suka yang kecik tu aje. Tapi memang la tak de jual kalau yang kecik tu aje. Makanya kena la beli set yang 2 pieces. Harganya RM199.00. Cukup la kalau setakat nak masak sikit sikit aje kan. Lagi pun sesuai sangat untuk goreng ayam.

Hari tu kat Go Shop ada promosi. Kalau beli set yang ni hanya RM399.00 rasanya. Siap ada free hadiah lagi. Tapi sebab ai oll tak suka nak beli periuk banyak banyak so ai oll tak beli la. Cukup la dapat yang kecik tu aje. Tu pun ai oll dah beli 2 set hokey. Beli periuk banyak banyak pun tak masak nak buat apa kan kan kan.

Saturday, March 23, 2019

Perth 22 Nov - 2 Dec 2018


Seronok pergi Perth. Kat sana pukul 4 pagi dah macam pukul 7 kat sini. Kat sana pukul 6 pagi aku dah tung tang tung tang kat dapur buat sarapan. Kedai kat perth bukak pukul 10 pagi dan tutup jam 5.30 petang. Malam memang sunyi sepi kat sana. Makan kat luar hanya waktu lunch sahaja. Breakfast dan makan malam sumenya kat rumah. Nasib la kat sana senang nak dapat barang basahan.