Story Mory Cik Lala

Saturday, April 6, 2013

Eskem

Boleh ke orang demam makan ni ek. Memang eskem ni elok untuk orang yang kena tonsil. Tapi kalau demam cem mana la pulak. Nak nak budak budak kan.

Tadi turun bawah memang beli la mende ni. Konon nak bagi cair dulu baru nak kasi danial makan. Tapi mulutnya bising dok merungut bila nak cair bila nak cair. Akhirnya tak dan nak cair sangat dah bagi dia ngap. Tu tengah leka la menjilat jilat eskem.



7 comments:

  1. kalau xbatuk + athma xde masalah kot makan aiskrim bila anak2 demam...sbb bila demam mrk xde selera nk mkn so aiskrim jelh dpt bntu tmbah tenaga.....

    ReplyDelete
  2. hehehe budak2 mmg macam tu baik demam atau pun sihat bila part eskrem kompommmm dia nak makan punya hehe

    ReplyDelete
  3. ank js time kecik dulu pun slalu kena tonsil...slalu js kasi eskem yg btg tu sbb lagi cool...hihi

    ReplyDelete
  4. untuk tonsil mmg sesuai eskem
    demam? tak sure
    boleh kot
    sbb ais tu mmg kajiannya elok utk kebahkan demam
    :)

    ReplyDelete
  5. Memang ada dengar org kata ais krim bagus utk bagi cair kahak.. tapi tak pasti plak dgn keberkesanan nya..moga cepat sembuh danial...

    ReplyDelete
  6. sian adik.. moga cpt sembuh ya.. Amin

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.