Story Mory Cik Lala

Tuesday, April 23, 2013

Abang warded

Turn abang pulak kena warded. Abang ni bukan nak duduk kat sepital. Doktor kata bacaan darah abang tak cantik. Kurang air dalam badan. Platelet pun rendah.

Aduhai. Ibu baru nak start keje. Dah kena cuti lagi. Nak suh ayah jaga kat sepital pun ayah pun tak sihat sangat. Nak tak nak ibu la kena jaga. Hu hu hu. Pape pun redho je la.

Note : encik boss, i bukan suka suka nak cuti tau. Kalau suka suka nak cuti, baik ai pi bercuti ke Australia ke, Disneyland ke. Cuti ai habis kat sepital je. Tak pegi bercuti mana mana pun. Dah nasib anak anak asyik tak sihat je. Kalau apa apa jadi kat anak i, ai yang susah nanti.

Nasib la dua yang kat rumah tu ada mak yang tolong jagakan. Kalau tidak prning jugak jadinya. Dengan sekolah lagi.

13 comments:

  1. Kesian..semoga si abang cepat sembuh ye.Saya pun baru baik demam , demam yang berulang-ulang

    ReplyDelete
  2. alahai..ujian sungguh.
    byk2 bersaar ya.. moga abg cpt smebuh

    ReplyDelete
  3. bila anak anak tak sihat semua kerja yang dibuat serba tak kena..baik bercuti ajer jaga depa kat rumah atau spital kan..

    ReplyDelete
  4. semoga sis tabah hadapi ujiannya..moga cepat sembuh ye anak sis...

    ReplyDelete
  5. Semogaa abang cepat baik..in syaa allah

    ReplyDelete
  6. alahai...sian nyer....

    banyak2 lah sabar..
    en. bos mesti faham tu..

    moga cepat sembuh

    ReplyDelete
  7. seorang ibu..gitulah adanya..mg anak cpt sihat

    ReplyDelete
  8. Ujian tak habis lagi .. Allah nak tengok kita macamana dan bos kita gak..take care ya, Che Mid doakan semoga abang cepat sihat,amin.

    ReplyDelete
  9. pengorbanan seorang Ibu..harap cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
  10. Ala..siannya... Moga cpt sembuh ya abang...

    ReplyDelete
  11. La abang pulak IL...siannya,....tulahkan bila kita kerja ni serba salah jadinya, bukan kita mintak pun tapi kalau kita berada di tempat boss pun pening jugak ... nak kena cover kerja orang.... moga masing2 faham ajelah...
    Demam tak baik lagi eh IL

    ReplyDelete
  12. betul nota utk bos tu..harap bos memahami situasi yg sukar ini..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.