Story Mory Cik Lala

Monday, July 1, 2013

Sorry tak de gambar

Tak puas dok umah hari sabtu ahad lepas
mana taknye
hari sabtu ada kenduri kat rumah mak cik
kena la pegi kan
dah namanya pun makcik
hari ahad pulak bawak kezen pi sopping bagai
maklum la student
macam macam barang lecturer nak
cari kasut la, cari beg la
katanya hari ni nak masuk utan

Semalam KL jem giler
tak tau la kenapa
mungkin jugak sebab bolasepak malam ahad tu
ai yang pegi sogo ni
terpaksa la parking kat KWSP tu ha
tu pun parking kat luar je
tapi nasib la parking kena RM5 je
daripada parking kat dalam kawasan parking tu
sejam RM4 nko
kalau sopping 5 jam kira la sendiri
mahal tak hengat

Balik sopping pun semalam dah pukul 4.30
lepas tu pegi Shah Alam pulak hantar kezen tu
balik dari Shah Alam en hubby ajak singgah KL Festival la pulak
coz ada benda dia nak beli
hasilnya anak anak dan encik hubby je dapat barang
untuk maknye tak ade
sampai umah pun dah pukul 10.30 malam
nak makan la nak kemas la bagai

tuk tek tuk tek dah hari isnin
haih...
macam ni la nasib orang yang keje cam ai ni
tak dan nak puas dok umah
dah kena keje balik

14 comments:

  1. assalam ana..acik ni dah sepanjang masa rasa tak puas..tak sabo nak pencen dah..

    ReplyDelete
  2. weekend tu rasa cepat jer berlalu kan kak... he he he...

    ReplyDelete
  3. Nape cptnya sgt shopping kt sogo, jumaat nie member sale tau... :D

    ReplyDelete
  4. memang betul kadang cuti kita memenuhi perkara lain tahu-tahu dah malam, bangun tidur dah kena pergi kerja balik...

    ReplyDelete
  5. mmg mahai parking keta ni kat kl ni kak.. kdg2 lebih mahai dari brg yg kita soping tu.. sbb tu mls nk naik keta kalo ke kl.. hihi..

    ReplyDelete
  6. awak, pasal candy buffet tu esk kita up story eh.

    ReplyDelete
  7. assalamualikum
    yeaaa.. shoping.. hehehehe... tp penat.. hehehe ^^
    fiza pulak teringin nak kerja..
    duk umah je.. letih.. heheh

    ReplyDelete
  8. busynya weekend akak ;), yelah kak jumaat ni sogo member day

    ReplyDelete
  9. mahalnye parking..
    cis..(macam saya pulak yang membayornye..adeh..tapi memang mhai..)

    ReplyDelete
  10. confirm masuk kerja hari ni layan Monday blues jer...

    ReplyDelete
  11. yg dok rumah pulak tak sabar nak keluar jejalan..hiiih. wah shoping...

    ReplyDelete
  12. bz betul yek kak...ke sana ke sini...

    http://misshamakeupstore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. sama la kita..bz memanjang..nak kemas umah pon xsempat sampai bersarang..BW jer la dl...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.