Story Mory Cik Lala

Thursday, July 18, 2013

Mai nak cerita

Tajuk cam poyo je kan. Tak de nak citer apa pun sebenarnya. Citer bese bese je.


Tengok la tu. nak pi sekolah pun dan lagi tengok citer hantu. Pandai pandai je cari sendiri tu. Tengok kat depan pintu pulak tu. kalau mak nenek dulu dulu marah sangat anak anak dara ni duduk depan pintu. Tak tau la sebab apa kan.


Alhamdulillah. Tahap kolestrol dah makin turun. Baru je review dengan doktor pagi tadi. Dulu dulu kolestrol ai 7.5 u. Sangat lah tinggi kan. Pastu ai kontrol makan. Masa tinggi tu ada jugak makan ubat kolestrol. Now dah 5.4 ( tak reti la nak buat anak panah nak show figure tu. sorry).

Pagi tadi terjah ke McD jap. Nak beli toy despicable tu la konon. Sampai sampai je staff McD tu kata dah habis. Tercengang sekejap. What.. Pagi pagi buta dah habis. Staff McD tu kata dari pukul 12 malam tadi dorang dah beratur panjang kak nak beli mende tu. OMG....(sambil tepuk dahi).

Posted using BlogPress from my iPad

15 comments:

  1. mak nisah dulu pesan. anak dara tak boleh duk kat tengah pintu sebab "nnti org nak masuk, patah balik" - padahal dukkat pintu buat susah org je nak kuar masuk hehehhee (org2 tua2 penuh dgn kiasan)

    >> Alhamdulillah, kolestrol dah turun ye kak. Mak nisah pon bole tahan jgk lebih mcm tahap kolestrol akak :)

    ReplyDelete
  2. sekarang dah macam tak heran dengan 'amaran' orang tua dulu2..

    ReplyDelete
  3. sy pn kempunan ni nk wat koleksi toy tu:(
    jgn kolestrol akak tinggi dhler gara2 x dpt toy tu..
    hehe..

    ReplyDelete
  4. ingatkan nak review blog "mai nak cerita" hihi.. wahh.. dah turun ye.. alhamdulillah..hurm pic yg 1st tu deqla x dpt nk tgk.. kosong je..

    ReplyDelete
  5. kak ana.. kolestrol kak ana sama tahap nya ngan mem nani.. 5.4 gak.. baru dia dok tunjuk resultnya smlm kat nani.. :D hehehe

    ReplyDelete
  6. 1. Rumah kakak dah tak benarkan tengok cerita hantu Ana.
    2. Laris benarlah samapi kehabisan.

    ReplyDelete
  7. berkat bulan ramadhan dan berpuasa tu juga yang turunnya bacaan kolestrol tu...Alhamdulillah ..

    ReplyDelete
  8. amboi hlemer betul kartun tu ye kak, si adam hari2 duk dengar lagu banana potato tu ;)

    ReplyDelete
  9. Patung tu mmg kiutkan...
    Alaa frustnye dh habis :(

    ReplyDelete
  10. akak penah dengar x DIET ATKIN? sy buat 4 hari turun berat 3kg..berat la yg turun, kolestrol pon katanya ley turun.. kena wat cek up la..
    bln puasa ne x ley nak berdiet..bukak pose umah mak, mcm3 buat...adoiiii

    ReplyDelete
  11. hihi..hbs dah ea toy tu..

    ala mana gmb dri depan.. =)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...tahniah ya sis sbb bacaan kolestrol tu dah turun...

    ReplyDelete
  13. apapun jaga diri yer. dah turun tu baguslah

    ReplyDelete
  14. boleh trn lg tu...jom kita jogging kt tasik sm2 ;-)

    ReplyDelete
  15. bgaus ana...leh turunkan kolesterol...jg makan k...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.