Story Mory Cik Lala

Thursday, July 25, 2013

Pejam celik pejam celik

pejam celik pejam celik
dah masuk 16 ramadan kan
u olls pegi terawikh tak
bagusnya kalau pegi
tinggal lagi 2 minggu je nak raya
bagi yang keje kat selangor
best la sebab esok cuti
yang keje kat KL ni
keje la cam biasa

dalam kepala otak ni
dah plan wiken ni nak start buat biskut raya
buat mana yang anak anak suka je
samperit, almond london dan cornflake madu
yang lain tu tak payah la buat
sebab nanti tak habis jawapnya
tapi  mood ni macam tak berapa nak ada nak buat biskut ni
tapi kesian pulak kat anak anak
tengok lah cam mana nanti

kawan kawan buat ke beli biskut raya tu?

15 comments:

  1. assalamualaikum kak ana..
    terima kasih sebab bagi kad raya.. :)
    esok nani cuti.. tapi nak gi meriahkan jalan tar la esok kak.. :D hehehe.. moh ler kita..

    ReplyDelete
  2. Kakak kalau ada pembantu bolehlah buat tapi kalau sorang tak kuasalah Ana. Tunggu anak dara kakak cuti kakak buatlah..

    ReplyDelete
  3. saya tak beli apa2 pun lagi kuih raya untuk tahunni. ingat tahun ni nak try buat popia nestum tu sendiri

    ReplyDelete
  4. Nisah beli je kak.. tempah kat kawan hubby. tangan Nisah tak berseni nak buat bsikut ni. asyik hangit je... hehhe

    ReplyDelete
  5. Terawih...kdg surau, kdg jemaah dgn suami kat rumah.
    Kuih raya...fully beli. Tak byk pun, 2 balang utk makan sendiri. Anak blm ada..tetamu pun takde.

    Tapi kalau ada anak kena gak buat walau sikit...bg diorang happy dgn air tgn ibu.

    ReplyDelete
  6. Tu la, kejap jer dah pertengahan ramadhan.. tak terasa masa yg berlalu..
    Plan nak buat juga biskut raya, harapnya sempat lah buat nanti :)

    ReplyDelete
  7. beli je tahun ni.. tak sempat la sangat nk buat dgn dua si kembar tu

    ReplyDelete
  8. acik pun rasa macam nak buat jugak sikit..beli kerepek2 je

    ReplyDelete
  9. Cepat kan masa berlulu Ibu Lala.. :D..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah taon ni kita dpt pi terawih, piya dh besa sikit
    Kita nama je keje sgor cik ana tp x coti pong
    Kampeni x amik..so sesame le kite keje sok ye
    Wahh gajin la wat kuih, kite tetiap taon order je ngan makcik kite
    :)

    Hakuna matata tu lagu dlm cite lion king
    Maknenye, no worries tepatnya mcm problem free pilosopi
    Hihi

    ReplyDelete
  11. ingat nak buat juga nnt
    mestilah yg anak suka kan
    ehe

    ReplyDelete
  12. pagi ni pg keje lenggang je jln sbb selangor cuti kan... tp ptg ni msti jln jem org selangor msk kl utk supink2... dana tgri mmg tak kemana2 nk siapkn jahitan manik yg tak siap2

    ReplyDelete
  13. DUlu sebelum kahwin rajin gak lah buat biskut raya...itu pun satu jenis jek...bila dah kahwin ada anak kecik lg ar x leh buat...sbb yer byk beli kuih tunjuk...tp bukan sebarang tunjuk...homemade gak dari kawan...weeeeeee

    ReplyDelete
  14. kita beli jer kakk..byr kuih raya dhabis duit bantuan, duit raya mak, ayah, fil, mak sedara, pak sedara, anak sedara, anak jiran, anak kawan2 nak korek mana lak ne??...hehehe

    ReplyDelete
  15. deqla keje kak.. huhu.. yela,mmg kejap masa berlalu.. lagi 2 minggu nak raya...yeayy..hihi..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.