Story Mory Cik Lala

Tuesday, February 18, 2014

Nenek dengan cucu

Nenek dengan cucu gotong royong buat tikar untuk subjek lukisan ni. Ibu tolong potong kertas warna dengan kertas lukisan jek. Yang selebihnya pandai pandai la buat sendiri.

Psst : Neneknya memang rajin tolong cucunya buat homework. Sebab tu cucunya asyik mintak tolong je. Kalau mintak tolong dengan ibu jangan harap la. Buat la sendiri.

10 comments:

  1. nenek mana x sayangkan cucu, kdg2 lebih dari sayangkan anak2 kan !

    ReplyDelete
  2. teringat dulu time sekolah kena buat cmni jugak.. =D

    ReplyDelete
  3. tang buat tikar ni pun SA pernah kena tau...dah la tolong gunting kertas...anyam pun nak suruh SA...sabar jer la...

    ReplyDelete
  4. yg ni lg la... terbaik kuasa 2. hehe...

    ReplyDelete
  5. Wahh rajinnya nenek dia tolong buatkan kerja sekolah..hehee

    ReplyDelete
  6. nenek mana yg tak nak tolong cucu...tambah2 cucu kesayangan... :)

    ReplyDelete
  7. Oh, bagus dan prihatinnya nenek! Kalaulah mak saya pun begitu ... Tapikan homework anak saya kena lalu spot check maknya. Kalau gagal, kena buat balik.

    ReplyDelete
  8. hihi. xlist ada yg sudi membantu.

    ibu lala, sy dok sorng sorng je :-)
    tapi Allah sntiasa bsama saya. in shaa Allah

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.