Story Mory Cik Lala

Wednesday, February 19, 2014

Susah hati kalau hujan waktu petang

Semalam dengan hari ni hujan la pulak petang petang. Bila hujan je mesti teringat kat anak anak yang balik sekolah petang. Habis lah basah kuyup anak aku balik sekolah ni. Kesian. Nak buat macam mana kan. Nak ambik tak sempat. Nak tak nak terpaksa lah meredah hujan menuju ke van sekolah tu. Kalau lah boleh keluar ofis awal sempat la ambik diaorang. Ni pukul 6.30 baru sampai stesen komuter. Dengan jem lagi. Pukul 6.45 atau pukul 7 baru nak sampai sekolah.

Tapi saya hairan la. Ada mak ayah yang boleh biar anak anak diaorang balik naik bas atau van even hujan sekali pun. Walhal sempat je kalau dorang nak ambik sendiri. kalau saya memang tak sampai hati. Kalau hujan je tak keruan dah hati ni dibuatnya.

11 comments:

  1. Anak kakak bernasib baik Ana sebab pergi-balik sekolah memang berhantar-berambil sebab kakak ada Mak Zah yg tolong jaga dia. Pergi abang/kakak yg hantar tapi bila waktu kakak/abang kerja semua Mak Zah yg ambil.

    Tempat kakak sini lama dah tak hujan tau.. panas berdenting!

    ReplyDelete
  2. Ooh hujan ye, sini masih tak hujan2..panas jer..
    Itulah, sgt risaukan apa2 je berkaitan anak..huu

    ReplyDelete
  3. Hujan rahmat. Mungkin sebab jalan jem mereka pun tak nak ambil anak-anak dan biarkan anak-anak balik naik bas sahaja.

    ReplyDelete
  4. syoknye hujan turun... bukan apa, kat utara ni panas sungguh.... lama dah tak ujan...asal malam je hangat

    ReplyDelete
  5. kat sini dah lama tak hujan... mmg kesian kalau anak blk dr sekolah dgn bsh kuyup

    ReplyDelete
  6. Saya ni terlebih-lebih pulak. Anak memang saya yang ambil balik sekolah. Hari ni tak dapat ambil sebab kena kerja sampai 8 malam. 18kali saya call Hubby to make sure dia tak lupa fetch anak. Manalah tahu kot dia terlupa yang wifenya kena kerja balik lewat hari ni. 18kali juga saya pesan kat anak saya masuk balik duk kat guard house kalau tak nampak kelibat Daddy. Kalau hujan.... lagilah awal saya sampai depan sekolah takut anak terkena air hujan. Obses kan... heheheh....

    ReplyDelete
  7. macam noe...pagi2 mmg esben hantar anak...bila balik...naik van...biasanya kalau ujan...van masuk dalam kawasan sekolah...so x ada la kena redah hujan...g sek agama pun naik van...tp x jauh ... jarak sekolah dengan van..dekat ... noe klu nak ambik...mmg x sempat la...klu ada kt umah tu...sah2 la g ambik diaorg

    ReplyDelete
  8. mmmm, xda xperience lagi..
    smga dipermudahkan hendakNya

    ReplyDelete
  9. sediakan payung utk mereka kak.. deqla kalo g keje pun mmg bawak payung.. ptg2 nih sekrg cuaca mendung mcm nk hujan jer.. risau.. penah sekali x bawak payung, habis kuyup.. huhuhu... pengajaran tu... sediakan payung seblm hujan... :)

    ReplyDelete
  10. da bayar yuran bas/van..lagipun mak2 balik nak masak, nak kemas, nak siapkan keperluan lain lg...banyak kejaan..bapak lak kadang blk lambat..atau out station atau tgk tv sambil selak surat kabau...masalah org kita tak tau kan kak...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.