Story Mory Cik Lala

Wednesday, February 12, 2014

Hero dah keje

Tuan rumah bercuti lagi hari ni. Konon konon nak jaga encik hubby yang baru keluar hospital tu. Doktor suruh encik hubby berehat lepas buat angio hari tu. Tapi encik hubby pulak hero la sangat. Pagi pagi dah start motor pi keje. Doktor kata lepas buat angio encik hubby tak boleh drive, tak boleh bawak motor dan tak boleh menulis at least 3 hari. Tapi jangan harap la encik hubby nak dengar cakap doktor tu. Baru keluar hospital semalam hari ni dah request masak lemak ayam cili api. Nak makan dengan ikan cencaru sumbat katanya. Ih tak jaga kesihatan betul la encik hubby saya ni. Dia kata alah tak payah ikut sangat cakap doktor tu asalkan makan ubat. Ermm suka hati abang la. Saya tak tau nak cakap apa dah.
psst....bila saya cakap kat dia pagi tadi yang doktor tak bagi bawak motor, drive dan menulis kan, dia jawap alah tak payah ikut sangat sakit ni. Kena kuat. Adoii payah la cakap dengan orang camni. Nampaknya esok baik saya pi keja la. Stress la dok umah camni. Orang yang sakit tak duduk umah orang yang sihat pulak duduk umah. Rugi cuti sehari.

13 comments:

  1. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. hihi. apa pon x boleh. tak dapat la nak nolong. kalau org yg sakit dh ckp mcm tu. hi hi i.
    kuat semangat betul.
    smga hero ibu lala terus diberi kesihatan yang baik.aamiin

    ReplyDelete
  3. heheheh lelaki mmg gitu kot, msti bosan rasanyer duk umah sesaja je tanpa bt apa.... moga hubby akak cpt sihat yek...

    ReplyDelete
  4. Sis lala....risau kan bila suami x berapa sihat ni...tp bagus sbb dia ada semangat utk lawan agar x jadi lemah...betul lah kak, pemakanan pun kena jaga...termasuk ju jugak ni, moga segera sembuh ye

    ReplyDelete
  5. hehehe..bila dah biasa kerja macam ini lah jadinya, raa boring bila duduk rumah tanpa buat apa-apa.

    ReplyDelete
  6. Semoga Hero akak sihat sentiasa. ;-)

    ReplyDelete
  7. biasa la tu..org lelaki..bukan nak ikut ckp kita.. kan?

    ReplyDelete
  8. tak pe..niat nak jaga suami dah dpt pahala.
    leh masak sedap2.. suami nak rasa permaisuri sambut dia balik kerja hari ni tu..

    ReplyDelete
  9. alahai..kenapa x rehat aje....org lelaki memang macam tu kan kak..susah nak duduk diam...

    ReplyDelete
  10. Kalau orang yang sakit dah kata tak apa, kita nak kata apa. Susah juga situasi cam ni. Kalau anak-anak bolehlah juga dikerah duk berehat. Kalau pasangan nih, adui....tak reti nak advise camna!

    ReplyDelete
  11. No!! Shouldn't allow him to go to work even though he looks fine. Must follow the doctor's advice, I'm telling you... Should take a stand and be strict here... It's time for you to be in control in THIS matter...

    'not letting any regret haunting, should anything happen...'

    ReplyDelete
  12. alamakkk rajinnya hubby akak gi keja. bahye ni belum cukup 3 hari dah nak aktif balik. saya doakan semuanya akan dipermudahkan ye.,

    ReplyDelete
  13. carik rezeki tu kak..utk anak bini jugak..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.