Story Mory Cik Lala

Thursday, February 6, 2014

Bila homework tak siap

Semalam Zafran ada homework. Kena buat anyaman. Tapi anyaman tu tak siap. Tadi dia cal menangis nangis suruh saya balik rumah tolong dia buat kerja. Dia kalau dapat menangis macam tak ingat. Kesian pulak saya dengar. Tapi apakan daya. Saya keje jauh. Kalau dekat boleh la lari kejap. Silap saya la  jugak sebab semalam tak tolong dia buat keje tu. Keje anyaman tikar tu kan ke agak rumit. Budak budak laki ni  mana la reti nak buat. Aduhai rasa bersalah sungguh saya. Semalam si kakak mintak tolong buat homework. Si ayah pun mintak tolong buat keje dia jugak. Mana satu nak buatkan entahlah. Tak cukup tangan dibuatnya.

3 comments:

  1. anak2 biasalah . sekarang ni pulak ... seni pun perlu di nilai . tu yang budak2 kalut ...

    ReplyDelete
  2. serba boleh ana ni...ayah mintak tolong buat keje pun...boleh gak...hehehe...bab bila dah nangis tu yg x tahan nak dengar kan...

    ReplyDelete
  3. arine anak dara kita nanges2 nak g sek..sbb homework xsiap..smlm tghr da amek dia kat taska then rush ke jb ada emergency.. blk da 2 pg..bila nak buat?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.