Story Mory Cik Lala

Saturday, January 4, 2014

Kek tahun baru

Dah beberapa kali Danial request buat kek. Semalam buat kek span. Tapi tak jadi. Saya kena marah dengan Danial sebab kek tak jadi. Merajuk sikenit tu. Ye la. Tu first trial buat kek span. Haruslah tak jadi. Rasa cam susah sikit buat kek span ni.

Pagi tadi saya terus buat projek kek lagi sebelum Danial bangun tido. Geram pulak saya kek yang semalam tu tak menjadi. Kali ni saya pakai resepi yang traditional. Semalam tu saya beli tepung kek span yang ready made. Tapi kali ni saya buat macam biasa. Guna self raising flour, gula caster, butter dan telo.

Note:

Korang tahu tak. Kalau gula caster expired bulan dec 2013 masih boleh guna lagi tak. Sayang pulak nak buang. Tu la saya ni. Beli bahan cam rajin sangat nak baking. Akhirnya terperuk gula caster la, tepung la, butter dalam kabinet tu.

Sent from Samsung Mobile

8 comments:

  1. Sedapnyaaaa...mas pun minat gak memasak nie, lagi2 buat kek. tapi jarang ada kesempatan.

    ReplyDelete
  2. cantik... nak skit

    Hai, Selamat berkenalan. Ini blog baru, kalau sudi jom berkenalan disini : Segmen Suai Kenal Peminat Kopi

    ReplyDelete
  3. salam kak...selamat tahun baru...kak, kasik la resepi kek tu...nampak best je ni..

    ReplyDelete
  4. Rajin kak lala buat kek span...cantik yer kalerrrrrrrr warna warni...akak kalu gula castor tuh dh expired better beli baru...jgn guna sbb x elok bg anak2 mkn...

    ReplyDelete
  5. wahhh! sedapppnya Kak..
    sama lah sy kak..kekdang je rajin nak baking...hihi
    kekadang smpi expired jg bahan2 tu...:)

    ReplyDelete
  6. segan lak nak komen sbb tepung kek lom post (stok da abessssssssss)...hihi

    ReplyDelete
  7. wow... tertarik deqla tgk kek tu kak.. menyelerakan jer nmpk....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.