Story Mory Cik Lala

Wednesday, January 22, 2014

Dah tak muat kete

Baru baru ni balik kampung penuh sendat kete. Memang setiap kali pegi mana mana memang dah tak muat pun. Saya jenis bawa banyak barang. Bantal selimut extension plug sume nak bawak. Baju haruslah satu beg sorang. Campo beg bonda lagi. Nak nak pulak sekarang ni dah ada 2 'ekor' baby kan. Berjalan tuan berjalan lah dia. Balik kampung balik lah dia. Dah tu nak tinggal mana. Kang ada pulak yang mati tak makan.

Sekarang tengah pikir dan tengah survey kete apa yang sesuai. Maklumla anak anak pun dah semakin membesar walaupun 3 je. Kalau naik kete biasa memang la tak selesa dok 4 orang kat belakang tu. Siap nak bersilat bergaduh bagai.

Korang kalau balik kampung atau pegi jenjalan bawak banyak barang tak?

10 comments:

  1. memang segala benda nak angkut...noe anak 2 jer...x perlu kete beso2...kalau angkut yg 1 ekor tu...kira penuh la...tp yg 1 ekor tu klu kitaorg g mana2...kitaorg hantar ke hotel jer...

    ReplyDelete
  2. Kena beli kereta yang besar nampaknya akak. Cari kereta yang berkualiti dan jarang rosak jika ada duit lebih.

    ReplyDelete
  3. hmmm sabor je kak ana.. hahahahaahah..
    kalau nani lak.. baju mesti banyak walaupun kadang2 hanya nak balik 3 hari.. sebab belum tentu 3 hari tu kita nak mencuci baju.. so 3 pasang 1 hari.. x pulak dengan 5 orang pakai.. baby pulak mesti lebih.. mau dia sorang 10 pasang lebih.. hahahaha.. biasanya nani balik kg kalau raya2 time mmg bawa balik bantal selimut bagai.. sbb sudah2 tentu lah ramai adik beradik yg berkumpul sampai tak cukup bantal kan.. yang 1 bakul sabun2 dan syampoo lah.. 1 bakul lak utk baby air panas nestom dan susu lagi.. erkkk.. sib baik dah ajar dari kecil tido tak payah dalam buai.. kalau tidak nak kena ngangkut buai lagi kan.. hahahah.. kitorang balik kg naik kete 7 seater tu pun jenuh bergaduh gak kak ana.. time tido je diorang slow motion.. So asben nani suka balik kg seawal subuh.. 4am ke sekitar waktu tu.. so anak2 belum cukup tido.. jadi dlm kete diorang dia.. cuma bangun untuk request nak kencing je.. hehehe sampai rumah mak.abah dah pagi.. terus sapan.. hahahahaha

    ReplyDelete
  4. KA biasanya bawak yg pntg2 & perlu aje...

    ReplyDelete
  5. kalau saya yg packing barang jenis yg minimum… kalau tak cukup, pandai2 la survive.. hihihi

    ReplyDelete
  6. Beli Mpv akak.. puas hati leh sumbat barang byk2.. =D

    ReplyDelete
  7. percayalah...semakin besar kereta,semakin byk brg yg akan diangkut bila blk kg..suami selalu cakap..kalau blk bawak lori pun tak muat utk isi barang..

    ReplyDelete
  8. Haruslah Lala...tp tak sampai le bawak bantal bagai...mau kena marah ngan hubby tu ....carilah MPV kalau sda rezeki lebih...

    ReplyDelete
  9. saya gak yg simple...blk kg dua beg jek
    kalau wiken satu beg sudah..share sume
    kt kg pon ada baju2 yg sengaja di tinggalkan..takde le susah nk ngankut

    jom pakat tukau MPV cik ana..saya sudah..hihi

    ReplyDelete
  10. kena beli tukor keta lagi besar nmpknya tu kak.. hihi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.