Story Mory Cik Lala

Tuesday, January 28, 2014

Bila annual leave tak luak luak

Ada orang rajin sangat keje
cuti tahunan tak luak luak
malah berlebih lebih bila di bawa ke tahun hadapan
walau apa hal yang berlaku sekalipun
dia tetap pergi keje
anak tak sihat pun sanggup ditinggalkan dengan maid atau pengasuh

Untung majikan kalau dapat pekerja macam ni kan
kalau saya bagi annual leave sebulan pun tak cukup
macam macam urusan nak dibuat
urusan mak la urusan anak la

kat sini boleh carry forward cuti sebanyak 7 hari je
kena habiskan sebelum bulan Jun
kalau tidak burn
company tak akan bayar pun kalau masih ada baki

Note :
Ada kawan kawan saya yang rajin keje sepanjang tahun. Tak pernah mc tak pernah EL. Bagus betul deme deme nih. Mudah perjalanan hidup dorang. Baki  tahun tahunan pun berlambak lambak walaupun company bagi brought forward 7 hari je.




10 comments:

  1. wah best tu kumpul2 sekali cuti lama..hehe..kita xde cuti tahunan pun..

    ReplyDelete
  2. last year punya annual leave ada 3 hari lagi tak berusik kak...heeee...nak kena habiskan cepat ni sebelum habis first quarter ni...ekekeke....

    ReplyDelete
  3. Jika macam ni boleh jadi pekerja cemerlang ni.

    ReplyDelete
  4. untung nyer badan... x payah dok leave2 bagai.. seronok ar leave banyak.. nani punya 14 hari tak naik2 pun.. kedekut tul.. dah tu tak leh carry forward cuti walau sehari pun.. burn je kalau tak abis.. tak boleh claim lagi.. rugi wooo

    ReplyDelete
  5. Baki AL kakak tahun lepas ada 9 hari lagi. Dah bayar pun dlm gaji bulan ini.

    ReplyDelete
  6. mmg ada staf mcm tu kak kat sini... rajin bebenor..cuti pun byk.. mcm deqla ni cuti cpt jer habis.. haha

    ReplyDelete
  7. hehehe KA ler tu, sdg menghabiskan cuti tahun lepas juga utk 1st qrt ni !

    ReplyDelete
  8. memang best klu byk baki AL ni kan kak, tp biasanya klu ada anak ni mesti nak kene cuti juga

    ReplyDelete
  9. adoiii gajin benau le orang camgitu
    x de nye le kita nih...cuti 18 ari je setaon..setgh taon besa dh abihhh

    ReplyDelete
  10. nak dpt anugerah cemerlang la tu...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.