Story Mory Cik Lala

Tuesday, January 21, 2014

Bantuan RM100

Korang dah ambik ke duit bantuan awal persekolahan rm100 tu. Sekolah anak saya hari ni baru nak bagi. Sape yang anaknya darjah 1, 2 dan 3 boleh collect hari ni 21.1.2014 bermula jam 1.30 petang sampai jam 3.30 petang. Sape yang anaknya darjah 4,5 dan 6 boleh collect esok 22.1.2014 dari jam 11.00 pagi sampai jam 1.30 petang.

Susah jugak camtu sebab anak saya sorang darjah 2 dan sorang lagi darjah 4. Maknanya 2 hari berturut turut saya kena hadir ke sekolah semata mata nak collect duit bantuan tu. Kenapa tak buat sekali je. Ataupun kenapa tak buat dari pukul 3.30 petang hingga pukul 5.00 petang. So bagi kami kami yang keje tu kan senang keluar opis pi ambik duit pastu boleh balik ke rumah terus. Kalau sampai pukul 3.30 tu takkan nak balik rumah terus pulak kan. Nanti apa kata boss. Haruslah balik ke opis buat keje.

Esok tak tau lagi macam mana. Kalau boleh collect hari ni je kan senang. Kalau kena collect esok maknanya kena la pi opis dulu pastu keluar pi sekolah pastu pi opis balik.

6 comments:

  1. Lah macam tu pulak. Sekolah anak Aina buat semua sekali bukak kaunter kat dewan. Sepatutnya cikgu kena fikirlah masalah ibu-bapa yang berkerja.

    ReplyDelete
  2. wah duit bantuan RM100 dah keluar.. baguslah dapat bantu mana yang perlu ye tak? kalau tak boleh simpan untuk anak kan kak? ^_^

    ReplyDelete
  3. Belum lagi kak ana.. hari tu cikgu bagi surat kat haikal.. darjah 1 punya bantuan akan di beritahu kelak bila boleh collect nye.. :)

    ReplyDelete
  4. sekolah anak noe...esok...cuba tanya..boleh ambil sekali ke??

    ReplyDelete
  5. KAK ANA.. SEKOLAH SWAASTA TAK DAPAT PUN? X SILAP MAYANG ADA KERATAN AKHBAR MAYANG CEDUK DALAM BLOG AKAK GAK LE PASAL SEKOLAH SWASTA PUN LEH DAPATKAN...

    ReplyDelete
  6. agak2 nanti time Emir dah bersekolah ada lagi ke bantuan sebegini yer...=D

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.