Story Mory Cik Lala

Monday, January 13, 2014

Anak bertuah sorang ni

Anak bertuah sungguh la yang no 2 ni
Dua hari cuti takde pun nak suruh ibu isi borang bagai
Cuti 2 hari jugak tak pun nak cek buku matematik tak de la bagai
Petang ni nak pi sekolah pagi ni la buat kelam kabut
Nak isi borang tu la
Buku matematik tak de la
Kalau tak isi borang tak nak pegi sekolah sebab takut kena marah dengan cikgu
Sanggup suruh ibu balik rumah dari opis semata mata nak isi borang tu
Adoi la anak

Note: Dalam tren otw nak balik rumah nak isi borang apa ntah. Japgi masuk opis balik. Weng kepala jadinya.

15 comments:

  1. sabar jelh.dh la kena naik tren bagai..adoiii anak2..

    ReplyDelete
  2. dia terlupa sangat2 dan sungguh2 tu kot kak? sabar yer, dugaan seorang ibu...he he he...saya pun mungkin rasa juga satu hari nanti...

    ReplyDelete
  3. Anak2 memang macam tu kan...cuti depa cuti sakan bila nak sekolah ada la macam2 yg tak buat. Kalau pejabat dekat dengan rumah ok lagi tp cam akak ni duduk Kajang kerja KL alamat budak tu memang montenglah.

    ReplyDelete
  4. Memang gitulah perangai anak2....last minute baru nak bagitahu buku abislah, cikgu nak minta inilah, nak minta itulah......

    ReplyDelete
  5. hehehe biasalah tu.. n maaflah lama x menjgk, leps baik sakit mood berblog turut jatuh merundum lah ! !

    ReplyDelete
  6. la nape jadi mcam ni.
    sian ibu lala.

    ReplyDelete
  7. keletah anak2 mmg kan.. memenatkan tetapi amat menghiburkan

    ReplyDelete
  8. hihi.. keje last minit.. slalu mcm tu la...

    ReplyDelete
  9. tekanan je kekdg kann
    sama je anak2 kite pon cik ana..dh tak termarah dh..
    mujurnye kite nih keje dekat senang pepehal nak ulang alik

    ReplyDelete
  10. Aduhhh
    bertuah sungguh tu
    Sampai ibu sanggup balik umah naik tren
    :)
    Macam2 kerenah ye anak2 ni :)

    ReplyDelete
  11. hihi...'weng'. tergelak2 je baca word tu
    mcm2 ragam..hadoi..sure dia anak manja

    ReplyDelete
  12. Hmmmmmm haikal pegi skolah bawa banyak buku... Bawa balik kurang... Cikgu pun kalau dah amik semak buku tu kena la tulis kat dlm buku komunikasi... Sbb anak2 tak pandai lagi nak bagi tau... Kot2 buku tu tertinggal ke apa.. Takot lak hilang....

    ReplyDelete
  13. alololo omel..nak manja2 la tu :)

    ReplyDelete
  14. Hehehe.. biasa la tue akak.. teringat dulu farah kecik2 pn suka bg tahu kt mama farah last minit cmni..hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.