Story Mory Cik Lala

Friday, March 29, 2013

Kegemaran anak anak

Anak anak saya suka la sangat dengan teh bunga ni. Selalu dok kirim suh beli kalau saya balik keje. Selalu beli yang dalam kotak aje. Tapi baru baru ni saya beli yang oringinal. Beli bunga kekwa ni pastu balik rumah rebus je. Tapis dan campo dengan sedikit gula. Ermm sedap. Teh bunga ni boleh menyejukkan badan tau.


Sumber gambar : Google

Serunding ni pun anak anak saya suka jugak. Diaorang suka makan dengan pulut. Opah diaorang pandai la buat serunding ni. Selalu buat time nak raya pose je. Saya lah yang selalu jadi tukang kacau serunding ni. Setengah hari jugak la nak mengacaunye. Jenuh woo. Patut la orang jual mahal kan. Kat sini kat mana ada orang jual serunding ni ek. Nak beli nak buat stok untuk anak anak. Setahu saya kalau kat Kelantan dengan Terengganu tu banyak lah jual. Tapi nak kirim kat sape lah pulak kan.






6 comments:

  1. Teh bunga dan serunding dua2 saya pun suka ibu lala...pandai anak2 akak minum teh bunga ye...jarang tgk anak2 zaman sekarang suka minum :)

    ReplyDelete
  2. teh bunga tu member office ai selalu beli buat air utk anak2 dia.. ai belum terbukak lagi hati nak membelinya.. ;)

    ReplyDelete
  3. buat sendiri ye..lgi bagus tu..

    ReplyDelete
  4. rajinnya...tapi noe satu family pun mmg suka air teh bunga ni...biasanya beli yg dah siap kering tu...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.