Story Mory Cik Lala

Friday, November 9, 2012

Fenomena Durian Crepe

Berjaya jugak akhirnya ai buat Durian Crepe ni. Sebenarnye dah lama bersemangat nak buat, cuma tak rajin je.





Memang senang sangat nak buatnye
ai tak guna blender pun
kacau adunan dalam bekas dengan whisk je
pastu tapis
kalau makan kulitnye aje pun sedap
resepinye sangat senang tau
buat macam kuih dadar tu ye

3 biji telo
1 cawan tepung gandum
1 kotak santan segera
1 cawan air
2 sudu gula
secubit garam
pewarna hijau

intinya
whipping cream (beli je yg dalam tin tu)
durian fresh (lumatkan sikit)

kalau nak tahu lebih lanjut boleh tengok kat sini
atau pun kat sini jugak

21 comments:

  1. wahhhhh.. gigih tul..
    dah syabas.. sebab telah berjaya.. :) sedap kan DC ni..

    ReplyDelete
  2. wah dh buat sendiri..tahniah..kita baru je try order smlm n mkn..yum22

    ReplyDelete
  3. wahhh...sedapp nye..
    nti nk try jugak lah..hehe
    tq for sharing resepi :)

    ReplyDelete
  4. Salam,

    Macam buat kuih dadar juga yer. Intinya durian fresh ker

    ReplyDelete
  5. api nak kena pandai melipat juga kan kalau tak bantalnya tak gebu. Kakak belum pernah buat dan merasa lagi.

    ReplyDelete
  6. hurmmm sedapnya...saya pun dah seminggu berangan nak buat tp x terbuat pun lagi...blum pernah merasa pun tp cam sedap jer..dah jadi fenomena plak...

    ReplyDelete
  7. Lama dah tk makan kuih ni..terliur je tengok ni

    ReplyDelete
  8. Mcm tak lengkap citer ni..pastu nak balut tu?..mcmmana nak buat?

    ReplyDelete
  9. alamak...pandai la dia buat..tp tak best la tak nmpk isi perut tu..

    ReplyDelete
  10. alamak...pandai la dia buat..tp tak best la tak nmpk isi perut tu..

    ReplyDelete
  11. kita baru nk try buat sendiri ..
    btw anak kita LC cawangan bandar mahkota cheras ..
    salam kenal jugak...

    ReplyDelete
  12. sy nk gak try buat.. tunggu hbs pantang, confirm nak buat.. tunggu balik sg petani dulu.. hihii

    ReplyDelete
  13. rajin... durian tu tengok pun da terliur..

    ReplyDelete
  14. teringin nak buat.... nak kena cari durian lah pulak lepas ni

    ReplyDelete
  15. tak pernah tau ada yg dalam tin.. senang ni.. lepas ni nak cari juga :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.