Story Mory Cik Lala

Monday, November 26, 2012

Jangan tak percaya

Jangan tak percaya ye. Ni adalah mainan anak sulung saya yang berusia 8 tahun. Semalam lepas shopping kasut sekolah, dia request nak menan ni. Cashier tu kata, setakat yang ai beli menan ni semalam, ada 2 orang yang lain beli jugak menan yang sama. Menan ni macam goreng pisang panas. Kejap kejap ada je orang yang beli. Haih, rezeki kamu lah Cik Lala. Nasib baik ibu baik hati petang semalam (Sebenarnya ibu pun berkenan gak menan ni. Nampak cantik dan besar. Cik Lala ni dah ada 3 menan yang sama macam ni. Yang ni kira yang ke 3 lah. Yang satu tu kecik sikit tapi lebih mahal dari yang ini. Ingat beli kat kedai menan dapat harga murah. Yang tu pun baru beli gak dalam 2 bulan sudah. Yang satu lagi tu beli time Cik Lala kecik kecik dulu. Time tu umo dua atau tiga tahun kut)








Kalau ada sesape nak beli kat anak, harganya dalam RM59.90. Boleh beli kat Giant atau Parkson. Lepas ni kita shopping kat rumah aje ler. Tak payah beli kat pasaraya dah sebab mesin cashier ni dah ada kat rumah.

17 comments:

  1. bdk-bdk suka mainan camni sbb terasa macam keje cashier kot kan.. sama je dgn anak sy yg 5 tahun tu. ada gak mainan camni beli kat TESCO.

    ReplyDelete
  2. pandai cik lala tunjuk menan mana yg dia nak..hehehe

    ReplyDelete
  3. comel je nampak mainan tu..
    klu sy ada anak pompuan kompom minta beli gak tu..hehe:)

    ReplyDelete
  4. muahahaha mesti lepas ni asyik suruh ibu membeli je sebab dia nak tekan mesin tu

    ReplyDelete
  5. Wahh kecik2 dah pandai nak ber'cashier' ye..

    Bagus ni, mematangkan fikiran mereka :D

    ReplyDelete
  6. Bestnya mainan mcmtu saya suka...tp tu mcm sesuai ank2 pempuan jerk kan..

    ReplyDelete
  7. kalau saya jadik budak budak, saya pun nak benda nihh, hiihi, nak satu :D

    ReplyDelete
  8. wah. comel kak mainan tu. warna warni. teringat masa kecil.

    ReplyDelete
  9. salam kenal dari fifi..
    menan ni boleh simpan sampai die besar.. nanti da bukak bisness boleh pakai.. hihi..

    ReplyDelete
  10. sy pun sk menan2 camni tp hubby xsk kalau sy beli.. dia kata membazir tp sy geram tgk.. hihi

    ReplyDelete
  11. bagus gak mainan ni..kecik2 dah ajar anak matematikk ye dak...

    ReplyDelete
  12. Lps ni kira kat umah ja la yek hi hi..menariknya menan ni..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.