Story Mory Cik Lala

Monday, September 23, 2013

Tak cukup tangan


Penin pulak la nak mencari maid hujung minggu ni untuk kemas rumah dan menggosok pakaian
Maid yang ada tu dah tak nak keje sini lagi kut
Asik tak datang je
Maid tu pun dah keje selama 4 tahun
Dia datang setiap hujung minggu je
Masak la aku kalau sume benda nak kena buat sendiri
Memang tak mampu la nak berkemas
Dan menggosok baju bagai
Buatnya encik hubby ajak temankan dia ke sana ke sini
Memang tak jadi keja la jawapnya 

Ada sape sape nak keje tak?

Note : bila anak anak dah start sekolah ni memang tak cukup tangan dibuatnya. Maklum la semuanya kena handle sorang diri. Tugas seorang ibu ni tak pernah habis kan. Terkejar kejar dibuatnya.

7 comments:

  1. cer try tnya cleaner kat opis Kah Ana..kot2 diorang nk buat part time ke mana tau kann..

    ReplyDelete
  2. wah gitu..pki maid hujugn minggu..hehe...saya bt sendiri aje la...huk3....sbb tgk my sis blh uruskan 3 anak dengan bju keje hubby semua...so,i can do it..haha

    ReplyDelete
  3. Susah jugak mcmni kan... apapun semoga jumpa maid yg sesuai nnt ya kak :D

    ReplyDelete
  4. mcm akak ni mmg perlukan maid ye.. sbb akak bekeja.. nk urus anak2 lagi.. tp ada jugak yg xde maid boleh urus sendiri.. tgk pd kerjaya jugak kot kan.. ;)

    ReplyDelete
  5. ohh cik ana pakai wiken maid ek
    kita penah gak terbaca iklan2 kt tepi jalan
    tp x penah terai pon...sume dok buat sendiri, memang tak menang tangan
    kemas pon ala kadar je la

    ReplyDelete
  6. nasib en huby x keje opis...so kita x gosok bj dia...baju bdk sek pulak task en huby setiap hujung minggu....:)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.