Story Mory Cik Lala

Thursday, July 3, 2014

SG saya dah ada baby


SG saya dah ada baby tau. Masa nak balik kampung awal bulan 5 hari tu nampak sesuatu dalam pouch SG female. Memang expect tu anak dia la. Lepas tu lama tak ambik kisah. Dalam hati tertanya tanya jugak hidup ke baby dia tu sebab tak nampak pulak dalam pouch mak dia. Ingatkan dah mati ke apa. Semalam masa tengah bagi SG SG saya tu makan tetiba je nampak baby dia. Ingatkan sekor rupanya dua ekor. Terus menjerit panggil anak anak suruh tengok. Eksaited kemain. Tapi takde bulu lagi. Cam anak tikus je rupanya. Tak sabar nak tunggu dia besar. Mesti comel. Patut la mak dia marah sangat bila dengar suara saya. Rupanya anak dia dok ada kat luar dari pouch dia. Agaknya dia takut anak dia terganggu kut. Tapi bapaknya cool aje. Bila dengar je suara saya dia akan jenguk keluar kepala cari saya. Suka bila dia tinjau tinjau cari saya. Comel kan.

Sumber dari FB

Lebih kurang camni la rupa baby SG saya tu. Tak boleh nak ambik gambar sebab dia tersorok dalam pouch. Cuma nampak badan dengan ekor je. Muka pun tak nampak cam mana.

7 comments:

  1. Eiii...excited nampak dapat cucu hehe....

    ReplyDelete
  2. Alahai goli nyeeee saya tgok ank SG tu....erkkgg..

    ReplyDelete
  3. alahai.. comeinya bb SG....geramnya... nak picit boleh? hihi

    ReplyDelete
  4. ooooo.. sugar glider la.. lupa plak.dh tgk pic tu baru perasan.masa ddk jb pernah jga main dgn sg ni.mmber bawa pergi kja

    ReplyDelete
  5. sugar glider? comelnye. Mahalkan makhluk ni.

    ReplyDelete
  6. lame tak jenguk teratak kak ana...tp tahu dah psl baby baru ni kat FB...hihi. tahniah!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.