Story Mory Cik Lala

Wednesday, July 9, 2014

Dah dapat kad dan sampul duit





Setiap tahun setiap staff kat sini memang akan dapat kad raya dan sampul duit raya. Macam position saya yang kuli ni sepatutnya dapat kad raya 30 keping tapi saya request 15 je. Maklum la tak tahu nak bagi kat sape banyak banyak tu. Kalau ambik banyak tapi tak guna kan membazir namanya tu. Kalau sampul duit raya pulak dapat 60 keping. Kira ok la tu kan dari tak de langsung. 

Hobi saya setiap tahun kumpul sampul duit raya. Encik husben la yang tukang collectnya. Selalunya dapat dari bank je. Jarang sangat dapat dari tempat tempat yang lain. Kalau korang ada extra sampul duit tu derma lah kat saya sikit ye.

Saya suka kumpul sampul duit sebab senang nak beza bezakan duit raya. Dua ringgit sampul lain. Lima ringgit sampul lain. Sepuluh ringgit sampul lain. Kan senang camtu.

Note:
Yang sampul kaler biru tu dapat daripada prudential. Cantik kan. Bunga bunga gitu.

8 comments:

  1. banyak tu kak..senang la kalo company ada provide..zee ni harapkan dari bank jer la..tu pon payah nak mintak banyak..limit sangat dorang bagi..

    ReplyDelete
  2. kad raya sy e tu kannn kikiki
    kite pon suke kompol sampul raya cik ana, taon ni x dpt lg..mai sikit

    ReplyDelete
  3. wah..besnyer..suke tgk sampl duit tu..

    ReplyDelete
  4. na tukar2 sampul raya boleh x, nak buat koleksi

    ReplyDelete
  5. semuanya cntik cntik.
    syiokknya dpt kad raya byk pulak tu..

    ReplyDelete
  6. saya pun kumpul sampul duit raya... kalau sudi, mehla kita swap :D

    ReplyDelete
  7. sya kmpl sampul raya ..boleh je swap :) ade lagi x tuee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.