Story Mory Cik Lala

Monday, July 7, 2014

Bulan puasa punya cerita

Patutnya bulan pose ni masuk keje pukul 8 tapi pukul 7.40 baru terkedek kedek nak naik tren. Lantak la kan. Kalau naik tren awal dapat tren pendek yang kaler biru tu. Crowded sangat. Pukul 7.40 dapat tren panjang. Panjang la sangat.

Sekejap je cuti sabtu ahad kan. Dah pun berlalu. Kena tunggu 5 hari pulak baru dapat jumpa sabtu dan ahad balik. Seperti biasa la setiap hujung minggu menguruskan hal hal rumahtangga dan anak anak. Shopping tu shopping ni. Beli barang dapur dan lain lain.

Semalam aktiviti berbuka kat luar. Saya tak suka sangat berbuka kat luar ni sebab sesak. Tapi dah didesak oleh puteri sulung. Kesian pulak kan. Makanya semalam dapur tak berasap la. Cuma buat kuih onde onde je. Hari sabtu lepas ada beli kuih ni. Tapi kuihnya dah tak elok. Kalau nak puas makan haruslah buat sendiri kan.

Apa pulak cerita korang hari sabtu dan ahad lepas??

6 comments:

  1. kami pun sabtu berbuka di luar gak.Tu pun sbb budak2 nk celebrate bday ayah(ayah lak keja ptg time tu) so turutkan saja

    ReplyDelete
  2. citer saya, duduk rumah je..kikiki

    ReplyDelete
  3. Hujung minggu memang cari jalan nak berbuka di luar sebab pening-pening lalat dok fikir menu untuk juadah berbuka di rumah :)

    ReplyDelete
  4. Mak ngan pak mertua, ipar duai buka di rumah okje IL so bizi memasak katanya ...hehe Pagi shoping kat Tesco dah kata mereka nak datangkan ..

    ReplyDelete
  5. sekali sekala bes juga makan kt luar..hari sabtu lepas makan kt umah jer...hari ahad makan umah mertua

    ReplyDelete
  6. sabtu ahad dok relax relax kat rumah. air tak da. hihi

    betul tu kak. bila beli mmg x puas hti kan.
    onde onde pulak jns tak tahan lama sbb ada kelapa. buat sndiri makan panas pans sedappnya.sya x buat lagi sbb nisan xda. kena pi beli dlu la..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.