Story Mory Cik Lala

Monday, July 7, 2014

Benci pi Giant


Saya benci pi Giant. Kalau pi situ kalau tak melayang seratus dua tak sah. Beli barang ciput ni je pun dah RM200. Hari sabtu shopping kat Mydin barang penuh troli baru RM100 lebih. Kadang terpaksa juga pegi giant tu sebab dekat dengan rumah. Nak pegi NSK atau Mydin jauh la pulak.

Hu hu hu. Nak nangis bayar semalam. Apa la sangat barang yang ad kat dalam troli tu. Sekadar minyak masak jenama naturel, beras cap rambutan, beras eco brown, biskut julies, biskut oreo, buah delima sebiji, lemon sebiji nini dan nyam nyam anak anak. Tu pun setengah jam beratur nak bayor tu. Hampeh betul lah Giant ni. Nape la tak buat Mydin je kat situ. Kan jimat.

14 comments:

  1. Kenapa benci ya Ibu Lala. Kak Yus ni kat BP takde giant, jadi tak tahu..:)

    Salam singgah

    ReplyDelete
  2. Salam Ibu Lala..biasa camtui lar...brg ciput..bila nak byr..ratus2.G kedai runcit pon sama...brg sikit...dah 50 henggit

    ReplyDelete
  3. Giant memang mahal sikit kak... Saya sendiri tak suka shopping barang dapur kat Giant....

    ReplyDelete
  4. Sekarang ni memang gitu. Tengok macam tak penuh troli tapi bila membayar, rasa nak tepuk dahi 18kali.

    ReplyDelete
  5. Macam itu pun still ramai org berpusu-pusu kalau tak mana mungkin nak membayar pun sampai kena beratur 1/2 jam.

    ReplyDelete
  6. haah kak..kalau berbelanja kt mydin lagi jimat..area rumah kami pun xde mydin..mmg selalu beli brg dapur kt giant je la..huhu

    ReplyDelete
  7. Xpenuh bakul pon rm200 dh ye...skrg ni semua mahal2 kan..

    ReplyDelete
  8. heheheheh sian giant tau... minyak naturel ngn beras eco brown tu kan lain skit ngn harga yg jenama biasa... itu antara sbb kot dik agak mahal... tp kalu akak, prefer beli brg dpr n pampers kt sana, sbb kalu sabtu ahad ada offer dh murah... tp bg akak mana2 pasaraya sama je... takde yg murah sgt2... tp time offer mmg murah cumenyer nk bersesak lah pulak

    ReplyDelete
  9. kak... apasal dana terpanggil diri sendiri akak... hahhahaha maaf ye kak... tumpang lalu

    ReplyDelete
  10. Memang IL barang la ni mmg mahal...nak buek camno...itu je tempat yg dekat dgn rumahkan....

    ReplyDelete
  11. tapi saya suka pergi hero market.boleh tahan murah juga...betterla dari Giant.

    ReplyDelete
  12. saya jarang compare harga tp selalu gak pi giant pasal dekat ngan opis ni
    bab beratur lama tu mmg betul..nama je kaunter berderet yg bukaknya satu dua jek
    tambah2 waktu peak...management teruk la kann

    ReplyDelete
  13. akak dh lama x g giant walaupun dekat sangat ngan umah...rasa mcm mahal je

    ReplyDelete
  14. giant mahal sikit la kak harganya.
    kena tgk gak kekadang tu.ada yg murh da yg mahal.
    tpi kalau itu aje pilihan yg ada nak buat mcm mna kan..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.