Story Mory Cik Lala

Wednesday, February 27, 2013

Sape dapat BR1M angkat tangan

Lepas balik keje semalam, mandi solat pastu terus gerak ke Sekolah Cina kat Batu Caves tu nak ambik BR1M. Ni bukan ai yang dapat tau. Ai cuma bawak mother ai untuk collect BR1M tu. Punya la ramai orang. Dah la kena  beratur panjang. Dengan parking pun susah. Sampai kena jeling jeling la sebab susah nak parking punya pasal. Eleh mamat tu, jeles la tu sebab dia tak dapat parking. Yang bujang bujang pun ramai jugak. Deme kan dapat bantuan RM250 seorang. Untung laaaaa. Kita ni sape nak  bagi kan. Harap duit poket sendiri je la.





Semalam tu dapat baucer je. Kalau nak cash kena pegi tukar baucer tu samada kat BSN, Public Bank atau pun Maybank. So minggu depan ai kena la ambik half day leave sebab nak bawak mother i pi cash kan baucer tu pulak.

(Sampai kat sana dalam pukul 8.30 malam, selesai pukul 9.15 malam. Kira cepat la jugak kan. Balik tu kena jahit lencana tunas puteri la pulak untuk Nabila. First time nak pakai. Maklum la, hari nikan budak budak sekolah kena pakai uniform Ko kurikulum. Pukul 11.30 malam jugak la baru tido)

8 comments:

  1. wah...pack betul jadual akak...tapi nak buat macam mana kan...dah terpaksa dan rutin...

    heee...saya x dapat...dan x apply.... ^_^

    ReplyDelete
  2. x dpt pun kak. huhuhu
    tapi arini nak hantar borang rayuan
    hopefully dpt dipertimbangkanlah

    ReplyDelete
  3. saya! saya! tp nama hasben la. dh lama amik dh abis pon. hehehhe... eh nape xde org bank kat ctu? kat tempat saya ade org bank ble cash out terus kat ctu...

    ** follow u toooo....

    ReplyDelete
  4. Seronok kerajaan bg faedah dlm bentuk sebegini...:)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.