Story Mory Cik Lala

Tuesday, February 19, 2013

Hilang buku lagi

Kat rumah dialah hero
Kat sekolah kalau kena kacau menangis
Mula la meracau racau panggil ibu
Ingat ibu ni doraemon ke
Asal panggil je muncul
Haih



Tengok la tu

Baru 2 bulan sekolah buku teks matematik dah hilang
Terpaksa la beli yang baru
Kalau tak kena marah dengan cikgu pulak
Tidak pun macam mana nak belajar kalau buku takde
Ingat ibu ni cap duit ke
Asyik hilangkan buku je
Hari tu si kakak hilangkan buku
Kali ni si adik pulak


Ni la second time nampak dia buat homework
Kalau tak men skateboard je kejenya
Kalau boleh jadi wakil negara okey la jugak


Lepas buat homework tak lama mana
Tengok tengok dah pengsan
Dengan botol susu tergantung kat mulut
Penat sangat la tu
Lagipun dia ni memang jenis tido awal
Letak je kepala trus pengsan








12 comments:

  1. Hehehe...da budak2 namanye kan...ada je benda yg buat kite sakit ati....

    ReplyDelete
  2. Heheee.. Letih belajo la tu ha..

    ReplyDelete
  3. keletihan tu wwat keje sampai tertido..

    ReplyDelete
  4. alahai siyan nya dia..
    serupe je anak-anak kita ana
    asek le ilang itu ini
    setaon tah brape duit perabih mengganti kann

    ReplyDelete
  5. hehehe..letih sgt tu..smpai tertido cam tu gaya nyer..

    ReplyDelete
  6. hihihi...ank lelaki mmg mcmtu... anak saya serupalah...

    ReplyDelete
  7. he he anak bongsu KA pun drjah satu , sian jugak tgk hari2 ada home work , lagi ada 2 sessi pagi & ptg balik2 dah kepenatan

    ReplyDelete
  8. heheh rajin dia buat homework.. anak lelaki mmg kan..

    ReplyDelete
  9. hahaha smpai tergolek tu..aduhai cik abg..

    xpe..bebudak nk mmbesar mmg suka bermain jek..tanda dia tgh explore kecerdasan otak dia tu..hihihi

    ReplyDelete
  10. ibu kena pasang oket mcm doremon..heheheh..alahai fenat tuh mentelaah..mek merah otw lah perangai ilang barang2.hihi

    ReplyDelete
  11. budak lelaki mmg gitu la...anak saya pun mcm tu..ada aje buku teks yg ilang..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.