Story Mory Cik Lala

Wednesday, February 27, 2013

Danial dan puting kosong

Geram kat budak sorang ni. Mulut petah bercakap pok pek pok pek. Tapi bila buang air besar nak pakai pampers. Bila suro buang air besar kat tandas tak mo katanya. Sebenarnya danial dah boleh free diapers. Cuma sesekali basah gak la seluar tu. standard la kan. Lagi satu puting tak boleh lekang. Kalau dia pegi mana mana dia bawak lah puting dia tu. tapi dia sorok dalam poket. Kalau saya tak nampak, dia ngap masuk dalam mulut sambil tutup muka dengan bantal. Tak mau bagi saya nampak la tu. Kalau saya perasan time dia buat tu, saya sergah dia, haaa hisap apa tu. dia pun tersenyum senyum sambil jawap icap puting je.

Budaya isap puting ni bukan saya yang ajar. Tapi nenek danial yang ajar. Biasa la kan orang tua. Sayang cucu tak bertempat. Masa nabila dengan danish dulu isap puting jugak. Tapi sampai umo 4 bulan je. Lepas tu stop. Tapi time danial ni terlebih sudah. Kita sorok nanti nenek dia yang cari. Kita buang nanti nenek dia belikan yang baru. Susah la camni..

Macam mana nak buat ek supaya danial tak mo isap puting lagi.


Makan kek ciket recepi

5 comments:

  1. nak bagi petua tak geti
    pasal anak2 sy sume x isap puting

    ReplyDelete
  2. pernah dengar org cakap..taruk benda pahit kt puting dia...bila dia rasa pahit..dia x nak la dah...x tau la berkesan ke tak..

    ReplyDelete
  3. kalau puting kosong, saya xtau la plak... kalau yg original punya, saya tau la.. hihii

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.