Story Mory Cik Lala

Tuesday, June 17, 2014

Cucuk 4 kali dah jadi 3 kali dan mungkin 2 kali

10 unit untuk tengah hari

30 unit untuk pagi dan 
30 unit untuk malam

Mulai hari ni en hubby dah boleh ambik injection sebanyak 3 kali. Sebelum ni kan kena ambik injection 4 kali. Tapi cam menyusahkan pulak bila kena ambik injection banyak sangat.
Tapi nurse kata kalau reading gula okey tengah hari tak ambik injection pun tak apa. Hanya ambik pagi dengan malam. So dah jadi 2 kali je . Alhamdulillah. Lega dengar. Tapi kalau tak ambik terus lagi bagus kan.

Masa check up tadi nurse kata reading gula en hubby cantik sangat. So kena mantain reading macam tu dan boleh kurangkan unit insulin tu kalau perlu bergantung kepada tahap gula dalam badan en hubby macam mana.

Note :
En hubby saya ni bukan jenis jaga makan sangat tau. Ye la. Orang jenis suka makan dan badan besar. Mana boleh control. Mana cukup klau makan seciput je. Makan nasi pun penuh pinggan cam biasa. Kadang siap bertambah lagi. Nak tegur tak sampai hati pulak. Kadang tu makan asam la, makan kepek la. Suka suka hati je dia nak mengunyah. Padahal orang KM ni mana boleh makan junk food.

5 comments:

  1. dah ada improvement..ok la tu ana...moga husband ana pulih sepenuhnya

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah dh ok bacaan, kena jaga makan ek cik ana. Ayah kite pon turun naik, susah tul nak suh dia pantang makan

    ReplyDelete
  3. Bila dos dah boleh dikurangkan....rasa lega jugakkan IL...PIL makan habatussaudak IL...dia pun diabieties jugak

    ReplyDelete
  4. pernah tgk pak sedara sndiri kena ccuk insulin ni. siap fgk jarum lagi.
    mmg x blh nk control.dorng nk makan kan.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.