Story Mory Cik Lala

Monday, June 23, 2014

Ada idea tak macam mana nak buat

Pening pikir
Hari ni saya dah EL
Sebab puteri saya yang sulung tu demam
Malam tadi cek suhunya 40 darjah celcius
Terus saya dan hubby bawa ke hospital
Sampai hospital dalam pukul 10.30 malam dah
Cek darah bagai dan tunggu result keluar pukul 1pagi jugak balik rumah
Nasib baik cek darah sumenya okey
Cuma demam biasa sebab tekaknya merah dan bengkak

Esok nak cuti lagi sebab nak bawa mak check up
Mak saya ada darah tinggi
Last month dah cek tapi tekanan darah tak okey
Makanya esok kena cek lagi
Saya tak apply pun cuti untuk esok sebab ingat nak EL je
Dah puteri sulung demam maka ter EL la hari ni
Takkan esok nak EL lagi

Hari khamis ni pulak parents kena pegi ambik report kad 
Anak anak baru bagitau tadi
Macam mana pulak saya nak pegi tu
Dah la jarak dari sekolah dengan tempat keje saya 25km
Takkan nak ulang alik kut
Dah la sorang sekolah pagi dan sorang sekolah petang
Dan kelas mereka ni berada nun di tingkat 4
Nak suruh en hubby pegi mau dia pengsan nak panjat tangga tu

Hari jumaat pulak ada ujian kesihatan kat Titiwangsa
Ni anjuran opis tempat keje saya
Memang setiap tahun ada aktiviti ni
Nak tau tahap kecergasan setiap individu
Oleh kerana aktiviti tu memakan masa separuh hari
Makanya saya berhajat la nak cuti petang Jumaat tu
Tak tau la boss bagi ke tak 
Yang penting dah apply

Nampak sangat minggu ni minggu yang amat bizi bagi saya
Tak tau macam mana nak handle
Takut kena marah sebab asyik asyik cuti je
Macam boss tu lain la
Sebab dia lelaki
Isterinya keje sendiri so masa tu lebih fleksibel
Apa apa urusan anak anak pun banyak yang isterinya buat
Anak demam pun dia tak perlu ambik cuti

Lain la kalau mak mak ni kan

4 comments:

  1. moga dipermudahkan urusan akak
    skrg time panas, budak2 mmg berisiko jatuh sakit

    ReplyDelete
  2. sabar2 akak...sebagai ibu yg bekerja ni mmg byk cabaran perlu kita lalui...nak handle family lagi, kerja lagi...bykkan berdoa agar dipermudahkan urusan kita. di samping tu mgkn boleh bincang dgn partner atau org terdekat kite kot2 ade part yg die blh tlg kite handle bile kite rase tak terhandle bile buat sorg2. PC doakan agar akak dpt buat yg terbaik utk family dan kerjaya:)

    ReplyDelete
  3. kalau jadi mak2 macam ni la...semuanya kita...semoga semuanya dipermudahkan ana...dan moga mak dan anak ana,,sembuh sepenuhnya

    ReplyDelete
  4. mmm, tak tahu nak tolong mcm mna .smga dipermudahkan hendaknya buat ibu lala

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.