Story Mory Cik Lala

Friday, June 20, 2014

Mahalnya harga barang sekarang

Balik keje semalam singgah giant sebab Danial pesan beli daging beger dengan susu kotak cap lembu. Esok dia nak bawak bekal beger katanya. Mahalnya harga barang sekarang. Memang terasa betul. Semalam beli 2 kotak susu marigold yang besar tu, fruit cocktail hosen, 2 daging beger ramly, 2 kotak tisu yang macam kat hotel tu dàn satu bungkus ayamas black pepper tu pun dah RM42.00. Tu belum kira campo minyak ngan tambang dok pi keja hari hari lagi tu. Penat penat keja cukup bulan dapat gaji pastu bayar itu ini kan.

Tu belum lagi kira barang barang sekolah anak anak. Ada satu satu masa tu beli barang seni je pun dah cecah RM50 atau pun lebih. Tu kalau sorang anak. Kalau 3 anak dah RM100 kan.

7 comments:

  1. tu laaa...perbelanjaan sehari2 mmg makin meningkat.... ermmmmm... kene laa kite pandai membajetkan...ye laa kang kalo dok belanje ajek takde plak simpanan yg sepatutnyer....

    ReplyDelete
  2. Begitulah duduk di negara kita
    Apa pun bersyukur masih mampu membeli kepada yg tak mampu dan tak ada makan lagi kesian kan Ana.

    ReplyDelete
  3. terbeban ssgt kak skarang nih..selalu pi beli barang mesti cecah 50hengget..

    ReplyDelete
  4. brg2 sekarang ni mmg ter'lampau' mahal dah kak...nak jimat sgt2 pun tak blh jugak sbb brg2 keperluan asas wajib beli jgk...cuma PC selalunya beli barang dapur kat supermarket kat area kwsn PC ni time 2-3 hari sblm gaji masuk sbb selalu certain brg die murah sikit time tu dan tak ramai org+sng parking. sekali pergi penuh troli...sumbat segala barang utk stok sebulan; p

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.