Story Mory Cik Lala

Friday, November 1, 2013

Pentingnya insurans zaman sekarang

Kisahnya husben ai ni dari dulu lagi ai suruh dia ambik insurans tapi dok bertangguh tangguh
Sekarang dah ada macam macam penyakit kan susah
Insurans pun tak nak terima dah sebab dia dah ada heart attack
Sekarang kalau sakit demam kena la refer ngan hospital gomen
Servis kat hospital gomen tu paham paham je la
Sangat lambat
Kena q panjang
Kalau pegi pagi pagi buta pun belum tentu dorang panggil pukul 10
Berjanggut la nko tunggu kat situ
Silap haribulan tengah hari atau petang baru dia cek

Opis ai pulak hanya cover untuk ai dengan anak anak je
Husben dia tak cover
Tapi kalau husben keje kat situ
Semua anak bini dia cover
Untung la kalau korang keje kat company yang cover anak beranak laki Bini

Rasanya insurans sekarang dah jadi benda yang penting
Nak masuk hospital mana tak kisah lah
Kat hospital gomen pun boleh pakai kad insurans tu
Tak rugi pun ambik insurans
Cuma kena kluar belanja lebih la sikit
Kena ikat perut semata mata nak baya duit insurans tiap tiap bulan

Penyakit sekarang ni macam macam
Maklum la zaman serba canggih kan
Penyakit pun makin canggih
Penyakit pulak tak kira la sape dia nak serang kan
Orang tua orang muda sume dia pukul sama rata jek

Korang ada ambik insurans tak.

10 comments:

  1. Assalamualaikum.
    Insurans mmg penting..dulu semasa suha jatuh sakit, mama nk daftar insurans, tapi dah tak boleh. Syukur sekrg ahli keluarga ada insurans masing2.

    ReplyDelete
  2. office farah cover untuk parents bagi yang belum berkahwin dan cover untuk anak sahaja bagi yang dah berkahwin... no cover for spouse...

    ReplyDelete
  3. Memang sangat penting...medical insurance sangat memerlukan saat ini. Kalau kompeni dah sediakan cukup beruntung

    ReplyDelete
  4. Zaman sekarang ni, semua benda pun dah mahal, rasanya insurans dah macam keperluan.

    ReplyDelete
  5. Betul tu,memang insuran nie dah satu keperluan klu nak ikutkan...

    ReplyDelete
  6. Insurans mmg penting sgt tp kene pandai pilih pakej

    ReplyDelete
  7. setuju tu
    dedulu org kata insurans ni membazir
    sy ada untung sikit psl kampeni asben sy tanggung sume family
    tp ada limit le..RM7k setaon kot
    dulu hadif buat operation pon kampeni cover, dekat RM5k tuuu..mana mampu kite kalau x cover
    la ni bersalin pon derang bagi RM1500...alhamdulillah lega sikit :P

    ReplyDelete
  8. office noe ni cover tuk satu family...klu g klinik biasa...unlimited...kira ok la...insuran ni penting...klu sape yg tak ada...elok la ambik...kita x tau bila kita akan jatuh sakit...dh la mcm2 penyakit skang ni

    ReplyDelete
  9. sy n anak2 ada cover insurans tp xpenah g private spital...xtaw nak claim cane sbb xder 'hospital card'...takot kena admit kena byr beribu mahu pengsan...polisi pon xtaw mn campakkk...adehhh

    ReplyDelete
  10. Boleh contact sy kalo perlukan bantuan untuk insurans 019.775.8381 tun prubsn takaful

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.