Story Mory Cik Lala

Wednesday, November 6, 2013

Agak agak selamat tak

Agak agak korang selamat tak kalau parking kete kat tepi tepi jalan kat depan stesen komuter tu. Bukan kat tepi jalan yang jalan besar tu tapi kat tepi jalan yang betul betul depan stesen tu. Rasa takut jugak nak parking kat situ. Parking yang ada selama ni dah tutup. Ada bukak kawasan parking baru tapi agak jauh nak menapak. Kalau hari hujan lagi la payah. Kena bayar 3 hengget pulak tu.

Korang rasa macam mana ek? Selama tak bawak kete ni mintak khidmat hubby la tolong hantar ngan ambik kat komuter. Bila tak bawak kete ni nak ambik anak balik sekolah pun susah. Orang laki ni mana nak susah payah kan. Deme nak senang je. Part yang susah payah tu bagi kat bini. Tak patut betul kan.

15 comments:

  1. assalam cik lala..kawan acik baru je hilang dua biji tayar kete sportrim dia..tinggalkan kete kat stesyen komuter ..

    ReplyDelete
  2. kak agak2 kalau ragu2 jangan parking kat situ...tak apa biar jauh janji kereta tu selamat...

    ReplyDelete
  3. Kalau saya memang tak park kat tempat yang saya agak-agak tak selamat sebab saya ni selalu aje malang kalau buat sesuatu yang tak pernah buat.

    Memang adatlah part yang susah-susah ni kita orang perempuan yang kena tanggung sebab kita terlebih risau berbanding dengan bapak-bapaknya.

    ReplyDelete
  4. ntah ler nak kata..kita tak sama kejiranan..bab lain...syyuuhh..x mo komen...

    ReplyDelete
  5. jln besau stesen komuter mana cik ana hihi
    kite pon tak tahu situ
    tp tepi2 jln ni bahaye gak..takot2 kena kunci taya jek
    teringat dulu kat stesen LRT putra, byk je keta kena kunci taya
    kang blk2 keje tgk taya kena kunci..lg le haruuu

    ReplyDelete
  6. kalau sayalah memang bayar parking yg 3 henggettu.. susah2pun takper hati rasa selamat... hujan ku rempuh juga... ha... ha.. sebab dah biasa berhujan kalau balik keje maalumler awakni rider...

    ReplyDelete
  7. x berpengalaman
    hmmm ikut cadangan rakan2 kat atas...

    ReplyDelete
  8. Kalau rasa2 hati tu tak senang bagus jangan parking kat sana, cari tempat yang sesuai. :D

    ReplyDelete
  9. huhu..xdpt lya bg pndpt..sbb x tau suasana kat situ camner.. harapnyer ok je la..

    ReplyDelete
  10. ohh dh ade komuter yek sana, haii nmpk nau lama dh x kesana kite nih
    patot la duk dgr cik ana bebel je psl train ari2 hihi

    ReplyDelete
  11. Kakak rasa baik cari jalan selamat park tempat yg betul Ana...

    ReplyDelete
  12. Farah no idea la akak sbb xdak pengalaman park keta kt komuter.. tapi rasanya better jauh sikit tp selamat kot..

    ReplyDelete
  13. kalau noe mmg lebih prefer parking berbayar...tak nak tanggung risiko...

    ReplyDelete
  14. biasa la tu...'mak' jugak yg byk fikir itu ini....kesian 'mak-mak' ne....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.