Story Mory Cik Lala

Monday, November 18, 2013

Danial dan kelas membaca

Semalam saya dah daftar Danial untuk kelas membaca sempena cuti sekolah ni.
Tapi sekarang dalam di lema pulak nak hantar ke tak nak
Danial baru umo 4 tahun lebih sebab dia lahir bulan september
Tahun depan dah nak masuk Tadika
Tujuan nak hantar dia ke kelas membaca tu supaya dia cepat membaca
Kelas tu diadakan pada sebelah malam dari pukul 8 sampai pukul 9.30
Hari isnin sampai khamis
Dalam kelas tu pulak hanya ada beberapa orang murid sahaja
So cikgu senang nak fokus

Pada pendapat u olls better hantar ke tak ek danial pegi kelas membaca seawal 4 tahun plus plus ni

14 comments:

  1. bgs jugak antar kela membaca ...brp yurannye?

    ReplyDelete
  2. Salam kenal kak.. Sha pernah dgr Dato' Fazilah Kamsah kata.. budak2 lelaki nih klo nak anta g skolah 4 tahun da boleh da kak.. hehehe

    ReplyDelete
  3. apa la slhnya.. ok je kak.. hantar jer... cpt nanti dia membaca... lagipun masa belajar xdelah lama mana pun...

    ReplyDelete
  4. ok jek nk anta cik ana, bdk2 cepat blaja
    tp takut dia awal sgt pandai, dia jemu
    mcm anak sy skolah tadika 3 taon, masuk darjah 1 malas psl blaja yg sama dgn tadika

    ReplyDelete
  5. Ok Ibu Lala... sebab budak ni, time ni sgt cepat belajar..

    ReplyDelete
  6. kalo mampu dan byk faedah danial blh dpt dari kelas tu, why not? :)

    ReplyDelete
  7. sgt ok...bg biasa dgn alphabets n numbers...

    ReplyDelete
  8. tiap2 hari ada yek kak... walaupun 4 hari je kan seminggu.... sian gk dia kene belajar mlm2 lak tu... tak dpt nk lyn tv or main2... tp itu terpulang gk, kot2 mmg danial akan suke mana tau kan... kene tgk gk kt mcmne bile dh hantar nnti... kite takmo lah dia rasa tertekans bb kene pg kelas tiap mlm kan..

    ReplyDelete
  9. elokler juga kurang2nyer nanti dah masuk tadika dia dah advance setapak dari kengkawan...

    ReplyDelete
  10. Sebagai ibu bekerja mungkin masa kita agak terhad untuk didik anak2, kalau dia berminat apa salahnya hantar.

    ReplyDelete
  11. Kalau mampu dan ada masa, apa salahnya..lain sekolah lain cara..tapi kalau dia macam tak minat atau terlalu memenatkan stop la dulu, takut dia fobia lak nanti masa sekolah betul-betul..eh, ada ke sekolah betul-betul..he he

    ReplyDelete
  12. Kalau okje tak yah htr IL...sebab kecik lagi....lagi pun setakat nk kenal huruf tu kita boleh je ajar menyambil hujung minggu...jimat pun jimat

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.