Story Mory Cik Lala

Thursday, November 28, 2013

Nak stop ke tak


Semalam seperti biasa Danial pi tusyen. Dia okey je pi tusyen tu walaupun dia selalu tanya kenapa kena sekolah malam malam. Ada jugak dia merungut lama sangat kat kelas tu.
Nak balik semalam cikgu dia ada tanya umo dia. Saya cakap la umo dia tahun depan 5 tahun. Kenapa cikgu? Cikgu tu kata kalau umo macam dia tu standard la kadang fokus kadang tak fokus. So nanti progress dia akan lambat sikit la dari budak budak yang lebih besar daripada dia. Saya pun memang faham tu. Saya pun tak paksa dia untuk belajar. Kalau dia minat saya hantar. Kalau tak minat saya stopkan la.
Hari ni tengah pikir samada nak hantar lagi ke tak. Kalau tanya dia kata tak nak. Tapi bila hantar dia redho je.

8 comments:

  1. bagus dia ye cik lala..terima je..budak baik

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum kak ana..
    aah kak... bagi pendapat nani.. kalau awal sangat ni.. budak2 akan kurang minat nanti.. sebab dia fikir dah jelak... macam haikal.. dia kata dia pandai.. so dia tak nak belajar waktu umur 5 tahun.. sampai cikgu selalu report kat nani benda yg sama selalu.. entah la juga.. lain anak lain la perangainya.. cam kinah tak pulak.. dari kecik.. sampai skrg tak penah lagi tengok dia susah pegang buku or study... kalau cuti pun ada je buku or novel dia baca.. and walaupun dah keje skrg ni dia masih buat ulangkaji kat umah walaupun cuti skolah.. ermm.. sakinah umurnya 16 tahun.. nani umur 36 kak.. :)

    ReplyDelete
  3. kalau anak ok... hantar je..kan..tapi malam..kot dia mengantuk huhu

    ReplyDelete
  4. Salam singgah,

    Tuisyen apa tu kak .. bagus tak perkembangan dia?

    ReplyDelete
  5. mmm, tak dapat nak tolong buat keputusan
    cik abe pon ada ajak balik kuale ikut LATAR.hihi

    ReplyDelete
  6. x pyh la stop kak.. trskan jer.. mcm rugi je kalo stop mcm tu...jgn pts asa tau kak..

    ReplyDelete
  7. ingat nak jugak anta anak bujang thn dpn 4thn g tuition..(belajar ABC...)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.