Story Mory Cik Lala

Wednesday, October 9, 2013

Mahalnya yuran tadika sekarang kan

Tahun depan Danial dah 5 tahun. Tahun depan jugak Danial dah nak masuk sekolah tadika. Lepas ni habis la sume anak anak ai sekolah. Nak hantar Danial ke Tadika Pasti yang berdekatan dengan rumah tapi dah penuh. Murah la sikit kalau tadika Pasti ni kan. Tadika yang mahal mahal tu ada kosong lagi. Tapi perbelanjaan sebulan dalam lingkungan RM300 termasuk transport RM50. Tu pun kalau caj transport RM50. Pendaftaran aje RM1000 lebih. Mak ai..mahalnye.

Nak tadika pasti yang masih kosong tu ada tapi jauh la dari rumah. Sape pulak nak hantar nak ambik tu. Kalau tak keje boleh la hantar dan ambik. Tapi no job no money. Kannn.


18 comments:

  1. kos anak ke tadika mengalahkan anak masuk U kan heheeheh...tapi takpe laa kite buat yg terbaik utk mereka semoga mereke tak sia2kan pengorbanan ni....jadi anak yg soleh, solehah dan bijak....in sha Allah....

    ReplyDelete
  2. tu la kak...daftar tadika pon mahal..moga ada rezeki daniel kat pasti..
    zee dok puchong ni takde la mahal camtu..daftar almost 700 gak ler skali ngan baju..

    ReplyDelete
  3. kos menyara serta membesarkan anak agak tinggi zaman sekarang ni kan kak? itulah cabaran ibu bapa yang sebenarnya... tapi demi anak2 pasti kita berusaha...

    ReplyDelete
  4. mahalnya tadika biasa tu ye Kak..tu lah kan..sy pun nti lebih prefer nak hantar anak ke PASTI..lg ok kot...:)

    ReplyDelete
  5. makin lama makin mahai ye kak.. sabo jelah..

    ReplyDelete
  6. Tersepit plak rasa disitu kan kak lala...ermmm Umi Qi pun pasti akan rasa apa yg akak rasa...dan akan rasa mcm2...huwaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. Kos tadika memang semakin mahal....tapi nak buat camna kan...huhu

    ReplyDelete
  8. betul tu. semua barang naik harga. kena rajin berusaha lagi.

    ReplyDelete
  9. mmg ana...300 tu kira murah jugak tu...kadang2 tak ada pilihan kan...terpaksa gak hantar...cari yg sampai petang la...

    ReplyDelete
  10. mahalnya la kos tadika kat M'sia skrang ni.. duk UK ni kekadang rasa jeles dgn rakyatnya yg dapat pendidikan percuma seusia 3 tahun... pergi sekolah tak payah bawa buku atau alat tulis, semua sekolah yg sediakan....

    ReplyDelete
  11. betul ti Ibu Lala..yuran tadika skrg pn dah naik..hari tu daftarkan anak buah yuran bulanan dah di naikan..

    ReplyDelete
  12. huhuhu mmg mahai pun kak... teringat masa kecik2 dulu duk bertadik kt tadika kemas je... rasanyer mcm takde bayaran pun

    ReplyDelete
  13. Betul ibu Lala.. so kalau duduk kat bandar gaji below RM3000 sebulan bersih pun belum tentu cukup...

    ReplyDelete
  14. Memang kena standby duit lebih sekarang..
    tahun depan duit bas sekolah naik sebab minyak naik.

    ReplyDelete
  15. Aina anak2 semua dah sekolah paling kecik pun dah 9 tahun tapi tak tau la kot2 tahun depan mai pulak lagi sorang...hehehee...

    Bab sekolah ni memang jadi dilema mak-mak sebab bapak selalunya serahkan kat mak je bab sekolah ni. Sekolah zaman sekarang ni siap je duit bebanyak. Anak2 Aina semua sekolah Tadika Perpaduan je kat tepi flat. Jalan kaki je org jaga pandang dari atas nampak sampai depa masuk tadika.

    ReplyDelete
  16. Harga yuran tadika mmg mahal skrg huhuhuhu

    ReplyDelete
  17. dah mcm international scholl lakkk..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.