Story Mory Cik Lala

Wednesday, October 16, 2013

Apa nak buat kalau aku benti keja

Sampai bila nak keja kat sini
Sampai bila nak ikut arahan
Dan sampai bila aku mampu bertahan

Kalau benti keja apa yang aku nak buat
Demi mencari rezeki
Nak bayar duit keta
Nak bayar duit sekolah anak
Juga duit poket sendiri

Aku tak berani nak buat keputusan benti keja
Walaupun jiwa ku memberontak
Pahit manis jadi kuli
Terpaksa ku telan jua

15 comments:

  1. selagi boleh bertahan... lakukanlah...

    ReplyDelete
  2. sabar kak sabar, asam garam makan gaji... hu hu hu...

    ReplyDelete
  3. Selagi belum bersedia janganlah amik risiko sebab bukan senang nak dapat apa yang sedang kita pegang.

    ReplyDelete
  4. Kerja kalau tak happy tak seronok kan??? Tak per Ibu Lala.. sabar banyak-banyak yer... Perancangan Allah tak pernah putus untuk kita.

    ReplyDelete
  5. Bersabarlah. Semoga semua dipermudahkan Allah

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum kak... apa khabar? sihat ke kak? lama tak sembang kan sejak takde blog kat ofis.. uwaaa.. tu la nasib si kuli cam nani ni.. :( sedey betul kan.. kalau ada duit banyak leh buat modal berbisnes.. ni di sebabkan takde lah kena makan gaji gak..
    selamat hari raya aidiladha kak..

    ReplyDelete
  7. Kdg ade masa mmg pikir mcm tu... Tp bile pikirkan kepentingan ank... Bnyk nak bayoo terbantut hasrat nak berhenti

    ReplyDelete
  8. Sabar....sangat faham dengan situasi tu huhu

    ReplyDelete
  9. erna dulu kerja 6bulan je lepas grad. lepas drpd tu terus bisnes full time di rumah. semoga d permudahkan urusan ye.. :)

    ReplyDelete
  10. sbr ye kak... mmg dugaan betul kalu persekitaran kerja tak ok... sume jd serba tak kena kalu camtu...

    ReplyDelete
  11. akak nak jadi surirumah ye.. hmmm.. di samping tu nanti try akak berbisnes.. atau cari pendpt on9.. ok kot...

    ReplyDelete
  12. bertahan dulu...cuba buat bisnes cara sambilan dulu...belajar buat bisnes kecil-kecilan...cari pengalaman...bila dh ada pengalaman n ilmu...baru la ada confident...masa tu klu nk berhenti...baru la berani...

    ReplyDelete
  13. hidup ini hanya lah lakonan....kitalah pelakon2 nyaa...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.