Story Mory Cik Lala

Thursday, December 20, 2012

Nak balik kampung

Aktiviti mengemas beg bermula minggu ni sebab weekend ni nak balik kampung. Ini lah perkara yang ai paling malas sekali dalam hidup. Sebab tu la ai jarang sangat pergi bercuti. Maklum la. Nak kena kemas beg untuk 5 orang. Nak sediakn baju untuk pakai siang and pakai malam. Tu belum masuk sabun, shampoo, ubat gigi, bedak, charger talipon lagi. Lampu tido dengan extension plug pun ai bawak tau. Mana la bonet kete tak penuh. Kalau pegi bercuti tu siap bawak toto sekali. Kalau tak bawak, ada yang tido atas lantai nanti. Encik suami of course la diutamakan. Nanti dia sedap sedap tido atas katil, kitaorang ni dapat tido atas lantai je. Bangun pagi sakit badan badan.

Kalau nak pegi mana mana, ai memang akan packing awal awal. Seminggu lagi nak pegi dah start packing sikit sikit. Tak nak ada barang yang tercicir nanti. Tak senang hati dibuatnya nanti. Ai akan packing sikit sikit la dulu. Malam ni sikit, malam esok sikit, malam lusa sikit. Malam esok yang nak pegi tu dah siap sume barang. Tinggal nak angkut masuk bonet kete je. Sampai en suami kata nak beli lori je kalau dah banyak sangat barang nak angkut. Hi hi hi...bantal ngan selimut pun harus gak bawak. Maklum la, walaupun musafir tapi harus lah selesa. Nanti yang tu tak de bantal, yang ni tak de sekimut. Kesian kan..

6 comments:

  1. Bestnya blk kg... Semoga perjalanan selamat pergi balik ya..

    ReplyDelete
  2. Kak nak balik kg kat mana? Have a safe journey k

    ReplyDelete
  3. Yelah kan...kalau dah pack awal2 takdelah last minute pening...sana sini tinggal..huhu

    ReplyDelete
  4. Have a safe journey.. M pun suka packing awal2 Kalau nak ke mana2.. X kelam kabut

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.