Story Mory Cik Lala

Wednesday, December 26, 2012

Di mana Mr P saya

O o oh where have u been
Mr P Mr P
O o oh where have u been
Charming billy

Owh tidakkkk, Sudah 2 bulan Mr P saya tak datang, saya dalam dilema. Tindakan segera perlu di ambil untuk memastikan kesahihannya. Balik ni kena beli pregnancy test. Sebelum berbuat sesuatu baik cek dulu.

Note : Andaikata ini rezeki saya terima dengan hati yang terbuka. Sebenarnya saya tak bersedia untuk pregnant sebab :

1)    Mr Right saya ada masalah jantung. Kalau saya pregnant nanti sape nak uruskan anak anak. Nak hantar diaorang pegi tusyen dsbnya. Kalau suami masuk hospital sape pulak nak jaga dia masa kat hospital nanti.
 
2) Sape pulak nak jaga baby nanti. Sekarang ni anak anak saya semuanya mak saya yang jaga. Umo mak saya pun dah mencecah 60 an. Ingat nak bagi dia rehat je. Yang 3 orang tu pun dah cukup memeningkan kepala beliau. Nak ambik maid pun sekarang ni mahal. Kalau ada maid nanti pening pulak dengan perangai maid tu.
 
3) Saya ni jenis yang tak kuat kalau pregnant. Kalau saya pregnant nanti terbaring aje la alamatnya. Tak larat nak buat keje, berjalan bagai. Sape pulak nak hantar saya pegi keje tu. Encik suami saya dah la bizi memanjang. Kalau time dia tak bizi okey la kan.

Hah...pening pening saya pikir..

11 comments:

  1. 2 bulan tu lama tuh... cek cepat tau..

    ReplyDelete
  2. mengandung kah???
    alhamdulillah...

    ReplyDelete
  3. It shown good sign...
    Syukurlah kalau betul.

    ReplyDelete
  4. Moga Allah permudahkan.. Itu semua rezeki dari Allah..

    ReplyDelete
  5. SABR KAK .. DUGAAN NI .. REZEKI .. AKAK KNE TIME NGAN REDHA OK :)

    ReplyDelete
  6. wah ramai plak blogger yg coming soon nk dpt baby...tahniah2..

    ReplyDelete
  7. syukur Alhamdulillah kalau betul... rezeki dan anugerah Allah tu sis... cek ek?

    ReplyDelete
  8. salam ibu lala,semoga apa jua keputusannya..ia adalah yg trbaik utk kluarga ibu lala ya.

    TTg harga pemanggang tu..akak mmg jual dgn harga ahli..mmg tak ambik untung sgt (^_^)
    Klu ada sapa2 berminat dgn pemanggang ajaib murah,leh la singgah ke blog saya.

    ReplyDelete
  9. bek cek akakk..manalah tau kan kan..hehe..kalau rezeki,terima ja..hehe..intan n belum ada rezeki lg..huhuh

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.