Story Mory Cik Lala

Wednesday, June 13, 2012

Pizza in the making

Berjanggut jugak nak buat pizza malam malam ni.
Ntah pukul berapa baru dapat makan.
Sekarang ni pun dah pukul 9:30 pm.

Rupa Pizza yang dah siap. Topping simple jek.

Doh dalam loyang

Topping

Pizza ni buat pakai tepung ready made jek
Cuma tambah yis dengan air
Mula la terpikir nak beli bread maker
lenguh jugak tangan ni menguli tepung tu
Persoalannya, boleh ke uli tepung dengan bread maker tu
ataupun bread maker tu hanya boleh digunakan
untuk membakar roti saje
any idea??

soalan : doh yang kat atas tu memang rupanye camtu ke.
atau tak cukup uli.
macam mana rupa kalau doh tu dah cukup uli??

8 comments:

  1. nampak macam mabeles je tu. tak pe lambat sikit. nnt mkn puas2 ek...

    ReplyDelete
  2. minta maaf..lambat reply komen
    kuih semperit tu ekceli wat masa ni
    saya tak jual dah
    sebab kerja yang terlalu bizi
    nanti klw apa2 saya inform yea..

    ReplyDelete
  3. wah..sedap..rajin akak ye...
    umah akak ipar de bread maker..leh uli tepung situ..siap kasi bakar terus..mmg jimat tenaga ar...

    ReplyDelete
  4. kak ana bread maker tu kita boh segala tpg, air, yis bagai .. kendian tekan aje butang .. senang, tak yah nak kuar peluh jantan mguli tepung...

    ReplyDelete
  5. Salam ibulala. akk dah lama tak nguli pizza.tp kalau pakai tpg ready made biasa tak da masalah...

    ReplyDelete
  6. wahhhh...buat pizza sendiri...best nie...tgk topping pun dah menarik nie...mesti super duper lazat nie....

    ReplyDelete
  7. nak kata sedap sgt mcm kat pizza hut tu tak la. asalkan anak anak suka jadi la...

    ReplyDelete
  8. nmpk sedap tu..topping basah jer..slurrpp..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.