Story Mory Cik Lala

Monday, June 11, 2012

Apa pendapat kowang

Ada tak sape sape yang guna kamera macam ni?



atau yang ni ?




cun tak ambik gambar kalau guna kamera kamera ni
kamera yang merah tu
ada orang kata tak cun kalau ambik gambar
tapi cun kalau ambik video

kamera yang kat bawah tu pulak
dua dua cun
saya lebih suka ambik gambar guna henpon
sebab senang nak upload kat fb atau blog
lagipun henpon sentiasa dibawa kemana mana
kalau kamera pulak time ingat je baru bawak
kalau time lupa tu memang tak bawak la
tapi sayang la pulakkan
kalau ada kamera tapi tak digunakan
membazir aje
tu pun ada hati nak beli
kamera canon DSLR tu

lagipun kalau guna kamera ni nak ambik gambar pun segan silu
nanti orang kata sume nak ambik gambar
kalau henpon tu orang tak perasan kita ambik gambarkan

(sumber gambar : from google)

10 comments:

  1. Okey jugak kalau nak guna video sebab ia live kan.. yg seronoknya boleh tgk balik tuh.. :)

    ReplyDelete
  2. hi! salam ziarah! terima kasih sudi ziarah blog saya hari tu. :-)

    pasal kamera tu sya rasa kamera lagi cantik gambar banding dengan gambar hp kot. tapi bergantunglah jugak. kalau tak berapa rajin nak transfer sumer pakai hp sudah...:-)

    ReplyDelete
  3. hi! salam ziarah! terima kasih sudi ziarah blog saya hari tu. :-)

    pasal kamera tu sya rasa kamera lagi cantik gambar banding dengan gambar hp kot. tapi bergantunglah jugak. kalau tak berapa rajin nak transfer sumer pakai hp sudah...:-)

    ReplyDelete
  4. salam..kalo sy x pernah la pulak guna Sony, biasa guna nikkon..hihi..

    ReplyDelete
  5. js takde la plak sony...yg ada cuma canon je itupun ank js puya..tahla cantik ke idak gambarnya..tp nikon js mmg comei gambarnya...^^

    ReplyDelete
  6. ni semua ikut kemampuan sendirilerkan.. dan janganlah pulak dah beli tapi tak pakai sayangkan...

    ReplyDelete
  7. tak pernah pakai barangan Sony...so, tak tau nak komen...huhu...

    ReplyDelete
  8. skrang ramai yg suke rakam video jugak.....okey gak pakai yg video cam tu....

    tapi betul la sis, lieya ni pun dslr dah terperosok dlm lemari...dah senang bawak henset jek heheeheh

    ReplyDelete
  9. kita guna kamera bodo2 jer..

    ReplyDelete
  10. Kakak lebih suka guna compact camera mudah/kecik boleh masuk handbang walau kemana pergi...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.