Story Mory Cik Lala

Sunday, June 10, 2012

Jawapan 'cer teka'

Lanjutan dari entri saya
kat sini ini lah jawapannya
banyak jawapan yang saya terima
tak tahulah mana satu yang betul
rasanya sume nama nama tu boleh pakai
asalkan bendanya sama saja
gambar yang pertama tu
saya beli kat Kelantan
fes time makan beli kat Kuantan Pahang
masa beli tu namanya 'sarang burung'
memang macam sarang burung pun
dah lama saya cari kuih ni
tapi tak jumpa
ni pun kirim kat anak buah yang balik Kelantan
nasib la dia tahu

gambar yang kedua tu
ialah jambu kristal
buah ni pun susah nak cari
tapi kat Cameron Highland banyak sangat
buah ni macam jambu batu
tapi dibubuh pewarna
ada kaler pink dan hijau
biasanya dijual dengan harga
RM5 sebiji untuk kaler hijau
kalau kaler pink pulak dijual
dengan harga RM6 sebiji
apa rasionalnya berbeza harga tu
entahlah.

Terima kasih semua yang sudi teka


2 comments:

  1. tak sempat nak teka tp dua2 mende tu saya pernah makan..

    ReplyDelete
  2. ni blog sheila..http://shielasuri.blogspot.com/tp dia mcm dah tak aktif sekarang sbb dia tgh prgnant..kalau ibu lala nk edit blog boleh guna hasil kerja eca jugak..dia ni ok jgk..ramai kwn blogger yg tempah dgn dia sekarang ni...edit full blog rm20 gak...ni link blog dia..http://www.ecadwinkyasha.com/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.