Story Mory Cik Lala

Thursday, June 14, 2012

Memang macam ni ke

Ada tak sape sape yang guna
mixer jenama Panasonic nih
alkisahnya saya beli mixer ni
supaya tak lenguh tangan nak pegang mixer tu
tapi masa fes time guna tu
mangkuk yang sepatutnya berpusing tu
tak nak  pulak berpusing
akibatnya kena la pakai tangan jugak
macam sia sia je beli benda alah ni
jenama ni memang macam tu ke
dulu dulu masa zaman sekolah
pernah jugak pakai benda ni tapi jenama lain
ok jek
takkan rosak kut
ataupun ketat lagi roda dia tu
maklum la baru beli
sejak dari peristiwa tu
saya tak pernah guna lagi
hanya pakai  mixer yang pakai tangan tu jugak

Soalan : Ada ke stand mixer yang bowlnye tak berpusing
apabila digunakan


6 comments:

  1. jenama apa tu? mungkin elok kalo refer kedai jek. Rasanya die berpusingkan..

    salam kenal juga.

    ReplyDelete
  2. assalam ibulala..maaf tak dapat nak bantu..sebab acik guna jenama lain yang memang mangkuk dia tak berpusing.

    ReplyDelete
  3. Napa tak berpusing..kalau under warranty anta balik kedai laa.. kalau rosak mintak tukar.. :)

    ReplyDelete
  4. Assalam...
    memang ada jenis yang tak berpusing. CUba check balik dekat kotak dia.Biasa ada tulis.kalau takde tulis baik tanya kedai blik kot.saya kata ada sbb saya pun ada satu yg tak berpusing tu tapi dapat free lah sbb tu tak kesah..:-)

    ReplyDelete
  5. tak tahu pulak ada yang jenis tak pusing. men beli je. tak tengok pun description kat kotak tu. rugi la klw camtu.

    nak hntr kedai balik pun tak leh dah sebab dah lama beli. beli kat jusco.

    masa fes time tu guna tak pusing pastu terus simpan balik. tak guna dah sampai la ni. nak jimat tenaga la konon. akhirnya membazir. nasib la..

    ReplyDelete
  6. kalau dia tak berpusing wat rugi jer kan..sbb sama jer la fungsi dgn yg takder bowl tu..kena pusing sendiri..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.