Story Mory Cik Lala

Friday, June 8, 2012

Potluck tergempar

Ingat meeting je ke yang tergempar
potluck pun ada tergempar tau
nak tercabut kain mencari bahan
nasib baik encik idea ni
dengan murah hatinye datang
jeng jeng jeng

Ada ke dah time nak balik keje
baru war war nak buat potluck
tapi ok gak kan
bawak je apa yang patut

Coleslaw saya buat.
Nak lenguh tangan hiris kubis ni tau.
Sebab lenguh tangan la
dapat buat banyak ni jek.




Spageti dan kuah ni pun saya buat.
Harap harap sedap la.
Kalau banyak komplen
len kali tak mo buat dah

Kawan kawan..
meh la singgah menjamu selera...

6 comments:

  1. walaupun tergempar..tp banyak gak makanan tersedia...

    ReplyDelete
  2. laaaa..kte org menjamu mata je kak..xleh nk menjamah...huhuhu

    ReplyDelete
  3. Salam ibu lala.bestnya pot luck kat office mcm2 makanan ada...mkn ramai.
    re;cream puff tak nak mungkin oven tak begitu panas. kalau nak bagi naik, sebelum bakar kena renjiskan dgn air dan kena pre heat oven,oven bakar dlm suhu 180' api atas bawah 30 min. dan telur juga kena pukul sampai sebati.

    ReplyDelete
  4. Sedapnya tgk juadah yg terhidang tu... Spegatti ngan kuah tu pun nmpk menyelerakan..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.