Story Mory Cik Lala

Friday, August 2, 2013

Mood dah nak cuti

Tinggal hari isnin dan selasa je lagi nak keje
Hari rabu dah start cuti sampaila selasa depannya
Mood pun dah ke laut
Dah takde mood nak buat keja
Hanya tinggal mood nak cuti je lagi

Seperti biasa raya pertama kat sini dulu
Belah suami
Maklumla isteri mithali
Petang raya atau esoknya baru balik kampung
Kampung saya kat taiping je
Tak tau lagi balik sampai bila
Hajat hati nak stay kat sana sampai hari selasa
Tapi tengoklah keadaan mengizinkan ke tidak

U olls start cuti bila dan balik mana?

10 comments:

  1. OKje balik Muar IL....kalau balik kg sendiri ni sebelum raya sampai nak habis cuti hehe...kalau raya belah suami sebelum raya sampai raya pertama je hehe mengelatkan....bukan apa sebab family dia kat KL kan...tak bestlah raya kat KL nikan!

    ReplyDelete
  2. Ohhh lupa lak... nak resepikan....
    1 buku butter cup
    1 cawan gula mungkin boleh kurangkan sikit...
    1 biji telur
    1 sudu esen vanila
    2 cawan tepung naik sendiri
    1 cawan nestum
    1 cawan coklat chip

    Cara dia macam biasa...pas tu ambik pakai sudu je masuk loyang! bakar ... suhu macam biasalah IL guna bape yeh

    ReplyDelete
  3. Lupa pulak Nestum dah ada ke belum? hehe kalau belum 1 cawan nestum yeh!

    ReplyDelete
  4. Saya hari ni last keja kak. Isnin nursery dah mula tutup.

    ReplyDelete
  5. heheheh dana tinggal keje arini ngn isnin je kak, selasa insyallah dh balik kg.... tp rasanyer skrg nih pun hati n otak dh sampai kt kampung dh

    ReplyDelete
  6. zee balik kelate..hehe senang senegeri nih..

    ReplyDelete
  7. amboii mood raay sudah mari ke kak.. hihi.. deqla rabu keje lagi..lalala.. ;)

    ReplyDelete
  8. slmt bekerja smpi selasa cik ana hihi
    kite selasa dh off to segamat johor, turn umah mertua tis year
    kita coti smpi bukak skolahh 19/8 lalalala
    jgn jeles!

    ReplyDelete
  9. Kakak tiap tahun balik kampung abang dulu masuk raya ke dua/tiga baru balik rumah bapak kakak. Kakak cuti ikut mood kakak Nor. Boss kakak tak kisah cuma kakak kena tengok load kerja. Rasanya macam ok sebab dah lepas awal bulan beban kerja dah kurang sikit.

    ReplyDelete
  10. seronok die cuti lame raye ni...
    sy cuti hari raye je...sblm raya dan raya ke 4 kena keja....tu pun kire bersyukur dah dpt cuti raya tahun ni...tahun lepas kena kerja di hari raya...hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.