Story Mory Cik Lala

Monday, August 26, 2013

Kenduri kat Melaka




Seperti biasa saya kena update entry melalui fon je. Sedih tak. Takkan nak bawak lappy dari rumah semata mata nak update blog pulak kan...

Semalan ada kenduri kawen belah suami sepupu saya kat melaka
Terharu sangat tengok menu pengantin orang Melaka ni. Ada ikan siakap, sotong, udang besar, ayam masak merah. Ketam pun ada. Besar besar pulak tu.

Biasa lah kan. Kalau makan tempat tempat camni mana boleh makan sangat kan. Kena la control anggun gitu. Tapi bila balik terkonang konang pulak.

Nampak tak ketam yang merah merah besar gedabak tu. geramm je tengok. Kalau kat rumah ni memang belasah dah.

Apa apa pun puas hati layanan semalam. Kelas gitew.

1) Mood nak cuti sebab kepenatan. Apakan daya cuti hanya tinggal 10 hari. Kena jimat jimat.

2) Boss masih tak masuk opis. Pergi Jakarta dengan hod hod yang lain. So merdeka sekejap. Yahuuu. Hari ni last merdeka. Esok dia dah ada.

11 comments:

  1. Wah hebatnya menu.. ala rugi la kalau control anggun..hehehe ;)

    ReplyDelete
  2. menelan liur nengok segala makanan yg ada... lg2 ketam tuh kak perkkkkh

    ReplyDelete
  3. hhahha haruslah kalau kat rumah dah lama bedal lauk2 tu.. tak payah pakai sudu garpu, pakai jari pun bolehhhh .. hehehe

    ReplyDelete
  4. sedap dan meriah lauk pauknya kan kak...sapa kawen ni kak

    ReplyDelete
  5. wahhh pi melaka yekkk
    sedapnye nengok makanan tuuu
    kalau sy dh tentu belasah je tak pandang kiri kanan
    hahaha

    ReplyDelete
  6. elooo....eloooo....awatnya x elooo kitaaa???? ahad tu kita ada jer nunggu tetamu...masak mihun soto, nasik impit n sambal udang jer pon...n kuih2 raya laaa....len kali kalo singgah melaka roger2 taww..

    ReplyDelete
  7. ok la tu kak.. dpt gak update wlu by fon jek.. bestnye dpt mkn kenduri.. ;)

    ReplyDelete
  8. Haha....kita selalu gitukan malu nk makan lebih lebih depan org tp dah balik menyesal hehe....lauk pengantin memanglah best!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.