Story Mory Cik Lala

Tuesday, December 3, 2013

Tonsilectomy


Ataupun bermaksud kaedah buang tonsil. Ada sape sape yang ada pengalaman tak tentang ni. Macam mana prosedur dia ye. Sakit tak. Luka tak.

Semalam dah bawak danial ke hospital. Doktor kata demam danial disebabkan tonsil infection. Doktor advise untuk buat operation buang tonsil dia. Date untuk buat operation tak tahu lagi. Sabtu ni baru nak jumpa pakar ENT.
Ibu pulak yang seram dengar bab bab operation.

12 comments:

  1. ermmm tonsil?? peke benda tu kak? apapun, sye doakan semoga Daniel cepat sembuh ..

    ReplyDelete
  2. Adeh.. seram jugak..
    Mudah2an ada yang berkongsi pasal ni ye kak..

    ReplyDelete
  3. tak sure plak sakit ke tak
    tp tu mcm minor operation jek cik ana
    dulu kawan kite nyaris gak nk kena operate, x jadi psl tonsil dia ok dgn ubat jek

    ReplyDelete
  4. Klu tonsil besar dan selalu demam2 kena buanglah ya...

    ReplyDelete
  5. Salam Ana

    Kesian Daniel asyik demam kan. Nak berani nak beri pendapat mengenai operate tonsil ni tapi ramai dengar orang buat operation. Selalunya kalau tonsil bengkak ni memanglah demam. Kita doakan yang terbaik untuk Daniel,

    ReplyDelete
  6. xde pengalaman la kak..moga dipermudahkan yer..

    ReplyDelete
  7. Kak, cuba tanya kat kedai ubat sensei pasal tonsil.... sal pun ada juga... tp x de sampai operate... dulu selalu juga demam.. pastu mak bagi ubat dr kedai sensei dah ok... alhamdulillah... x yah operate.... dia besar sampai takat tu jer... :)

    ReplyDelete
  8. x tau lah x pernah ada pengalaman, Apapun KA doakan semuanyer ok yer!

    ReplyDelete
  9. x ada pengalaman Ana...tapi ada gak kawan n anak kawan yang operate buang tonsil ni...diaorg kata ok jer..x ada masalah...

    ReplyDelete
  10. Allah.... kesiannya Ana. Kecik-kecik dah ada masalah tonsil..
    Harap-harap tak ada complication..

    ReplyDelete
  11. Kasihannya. Saya pun tak berapa pasti. Harap-harap cepat sembuh yea.

    ReplyDelete
  12. sama mc kes hubby Ayu la..tu yg mula2 doc buat sleep study..maybe next year kot baru operate..sbb huby ayu dah stage 4..siap dengur, pernafasan tak tentu masa tidur,..Ayu ada gak google..ramai yg kata sakit. Daniel berapa tahun? kids pun dah kena yer..mcm2 kan?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.