Story Mory Cik Lala

Monday, September 22, 2014

Tak sah kalau tak mencecah ratusan



Semalam adalah hari bosan sedunia kut. Dah tak de apa nak buat petang semalam pi la basuh kete. Terpaksa basuh kete jugak petang tu walaupun cuaca mendung hari ini sebab habuk habuk biskut penuh dalam kete. Kalau tak cuci alamat penuh lipas la nanti.

Lepas basuh kete tu mood merajinkan diri ke giant. Konon nak beli fruit cocktail ayam brand yang ada promosi tu. Tapi bukan setakat fruit cocktail. Penuh jugak satu troli mak shopping dik. Dengan eskem goreng la. Nugget la. Ayam madu popcorn la. Milo kotak la. Roti paratha la dan macam macam lagi la. Ayam madu popcorn tu wajib beli setiap minggu sebab si Danial tu hari hari bawak bekal tu je ke Tadika. Dah berapa bulan asik bawak bekal tu je hari hari. Asalkan dia nak makan sudah kan.

Harga total barang barang ni sume rm200 tau. Terbeliak jugak bijik mata mak nak bayor.  Tu la kata. Kalau pi giant ni kalau tak mencecah ratus ratus bukan giant lah namanya. Kalau pi NSK tu satu troli kadang tak mencecah pun rm100. 

Tak suka jugak nak pi giant ni tapi tu je yang dekat dengan rumah dan sume barang ada kat situ. So sekali arung je pegi kat satu tempat dan macam macam boleh dapat. Malas nak singgah sana sini.

11 comments:

  1. heheheh kadang ada pilihan yg lg murah tp nk kesitu ngn jem ngn ramai org lah... itu yg pg ke tempat yg mudah... kadang mahal skit tp msh dlm bajet apa salahnyer kan kak

    ReplyDelete
  2. acik kalau nak beli barang2 yang tak de di tempat lain baru pi pasaraya gergasi tu..kalau tak ..rasa ambil sikit je..sekali bayar mesti jadi 3 angka tu..tak mampu kalau selalu nak pegi situ

    ReplyDelete
  3. sdp ke aiskrim goreng tu? sy rasa baik beli eskrim, roti then buat sendiri hehehe

    ReplyDelete
  4. dulu kalau 200 penuh troli tu...skang ni 200 x sampai separuh troli..

    ReplyDelete
  5. Haaaaaaa sama...tu sebab suka singgah giant dekat sikit ngan umah...NSK mmg murah tp parking selalu penuh huhuhuh

    ReplyDelete
  6. huhu.. banyak ni pon dah cecah 200.. tgk lah harga sekarang..
    dulu rm50 dpt byk brg..

    ReplyDelete
  7. Giant memang mahal kak. Saya pon mcm tu gak. Gi konon nak beli apa yg patut. Tapi memang brg yg tak patut pon masuk troli jugak.

    ReplyDelete
  8. Jauhnya beza nsk dgn giant! Blom pernah ke nsk lagi. Nampak gaya, kena ubah tempat shopping kalau sekali ganda macam ni!

    ReplyDelete
  9. Setuju..... sekarang ni separuh barang kat troli pun dah ratus ratuskan IL...seram nengoknya

    ReplyDelete
  10. Memang betul. Kalau tak cecah paling sikit seratus, memang tak sah. Saya baru je jatuh cinta dengan NSK Trade City. Wah, murah betullah...

    ReplyDelete
  11. note rm50 da xder nilai sekali masuk mall...:(

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.