Story Mory Cik Lala

Thursday, September 18, 2014

Daftar haji untuk anak anak


Duit raya dah simpan. Duit birthday pun dah simpan. Banyak jugak anak anak dapat collection masa birthday hari tu. Hadiah pun tak kurang banyaknya. Dah macam hadiah orang kawin pulak. Alang alang dah cukup duit untuk daftar haji baik daftar je terus untuk budak budak ni. Bukannya terus daftar terus dapat pegi haji kan. Kena tunggu turn jugak. Harapnya bila mereka dah besar dapat la pegi haji awal. Tak perlu nak tunggu beruban baru boleh buat haji.

Pendaftaran haji dorang ni saya buat kat bank islam je. Apa yang perlu ialah isi borang pendaftaran haji macam kat atas tu, surat beranak asal anak anak, kad pengenalan asal anak anak dan minimum simpanan ialah RM1300. Senang je kan. Tak perlu nak pegi Tabung Haji bagai. Dah la servis kat Tabung Haji tu lambat dan ramai. Pegi je bank islam tu. Pegi pagi pagi lagi la takde orang.

13 comments:

  1. Betul kena daftar awal sebab sekarang kena ikut giliran
    Tak masuk lagi ramai yg buat rayuan
    Usaha kena ada baru nama niat nak tunaikan haji dah dibuat

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Dah daftar haji untuk anak-anak. Bagus tu IL. :-)

    ReplyDelete
  3. Bagus la akak.. kalau daftar awal nanti dapat pergi haji awal kan.. Ermm nak daftar jugak la utk Emir..=D

    ReplyDelete
  4. Gooodddddd.....skg ni kalau daftar mmg q sangat panjang kan? so daftar awal2 ni senang anak2...

    ReplyDelete
  5. hmm nanti nk buka jg acc tbg haji kat anak2 ....

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah rezeki ank..selamat menabung...

    ReplyDelete
  7. Bank Islam bole yer?...baru tau...pasni serbu bank islam jela...thanks for sharing...^_^

    ReplyDelete
  8. banyak juga starting nak kena simpa yer...

    ReplyDelete
  9. ooo tak tau lak leh wat kat bank islam... buku dah ada tapi top up duit dia lum lagi... hahahhaah

    ReplyDelete
  10. Salam akak..rindu nyaaaaaa....akak sihat? Intan sihat....mmg lama da x berblog...bagus akak da saving abung aji utk ank ank

    ReplyDelete
  11. Salam akak..rindu nyaaaaaa....akak sihat? Intan sihat....mmg lama da x berblog...bagus akak da saving abung aji utk ank ank

    ReplyDelete
  12. yesss...kita pon da daftar utk semua anak beranak..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.