Story Mory Cik Lala

Monday, September 22, 2014

Low baterry


Korang selalu cas bateri henpon kalau dah tinggal berapa. Kalau saya pulak bateri dah tinggal 50 mesti dah gatal tangan nak cas. Bukan apa. Takut nak cas lambat lambat sebab takut tak sempat. Mana la tau kut kut ada emergency ke apa ke. Time nak pakai tepon tengok tengok bateri dah kong. Tapi terpikir jugak tak pe ke kalau bateri baru tinggal 50 dah cas balik. 

Lagi satu saya ni memang suka la sangat cas henpon ni dengan power bank. Senang nak usung ke sana ke sini. Kalau cas kat plug tu dok melekat la kat soket tak boleh nak gerak pi mana mana. Ada tak perangai korang yang macam saya ni. Meh share meh. 

Perlu ke nak tunggu bateri habis baru nak cas??

4 comments:

  1. org kata,paling elok bila kita charge bateri bila dia dh betul2 kong.nanti batery akan tahan lama.kalau pakai power bank lg senang. =)

    ReplyDelete
  2. Julia ada satu je power bank...tu pun pinjam suami punya time outstation berjalan jauh je...kalu kt opis mmg selalu charge kt tempat sendiri je

    ReplyDelete
  3. kena cas bila batt tinggal satu bar utk dptkan batt yg tahan lama..tp lebih baik cas bila hp off..(tp x praktik pon....)hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.